fbpx

Affiliate marketing tips 2022

Binnen affiliate marketing is in 2022 sprake van enige concurrentie. Het is simpelweg lastig om iets dat zo goed werkt volledig onder de radar te houden. Vandaar dat het ook steeds belangrijker is om op de hoogte te zijn van de meest relevante informatie van het moment. Met deze affiliate marketing tips in 2022 ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviezen met betrekking tot dit verdienmodel. Je geeft jezelf daarmee ieder potentieel voordeel om van je affiliate marketing strategie een effectieve te maken. Laten we de verschillende tips er meteen even bij pakken.

De 6 ultieme affiliate marketing strategie tips

Affiliate marketing tips zijn pas echt waardevol op het moment dat je ze ook in de praktijk toepast. Het advies is dan ook absoluut om niet alleen te lezen, maar ook daadwerkelijk te doen. Aan de hand van grondig onderzoek is gebleken dat de volgende tips van toegevoegde waarde zijn:

#1: Gebruik verschillende promotiekanalen

De eerste affiliate marketing strategie tip waar je veel profijt van gaat hebben, is het gebruik van verschillende promotiekanalen.

Een fout die veel affiliate marketeers maken, is dat ze volledig vertrouwen op één medium. Denk dan bijvoorbeeld aan een website of een Instagrampagina.

Natuurlijk is er niets mis mee om je ergens in te specialiseren. Echter wil dat niet zeggen dat je de overige opties maar meteen helemaal links moet laten liggen. Zo heeft het juist veel waarde om verschillende methoden uit te proberen. Je weet namelijk maar nooit of een Youtube video, een LinkedIn bericht of zelfs een TikTok viraal gaat. De potentie van verschillende social media is enorm. Laat dit dan ook in je voordeel werken.

Zorg er eerst voor dat je hoofdkanaal helemaal in orde en volledig naar wens is. Vergroot vervolgens je bereik door hier ook andere vormen van media aan toe te voegen.

#2: Bouw altijd een achterban op

Tegelijkertijd is het cruciaal om altijd aan een achterban te werken. Daarmee doelen we op het opbouwen van een relatie met je bezoekers voor de langere termijn. Bijvoorbeeld door:

  • Ze op een maillijst in te laten schrijven
  • Volgers te verzamelen op Instagram, Facebook of TikTok
  • Mensen te laten abonneren op je Youtube kanaal

Hierdoor zorg je ervoor dat je niet slechts één potentiële transactie aan een bezoeker overhoudt, maar dat je ze op de lange termijn verschillende producten en/of diensten kunt aanbevelen. De waarde per bezoeker gaat hierdoor fors omhoog.

Het is over het algemeen zelfs meer waardevol om één extra iemand op je maillijst te krijgen, dan om één iemand door te sturen naar een affiliate product of dienst. In het eerste scenario komen er namelijk nog talloze andere mogelijkheden om een commissie te verdienen.

#3: Verdiep je in je eigen interesses

Probeer zeker in eerste instantie zo dicht mogelijk bij je eigen interesses te blijven. Ben je bijvoorbeeld een echte fitness fanaat? Dan betaalt het zich waarschijnlijk flink uit om je ook op deze affiliate marketing niche te richten. De kans is dan het grootst dat je affiliate marketing strategie ook authentiek overkomt. Je promoot producten en diensten waar je zelf veel over weet EN ook achter staat.

Wat zijn de niches waar jij je in je eigen leven ook veelvuldig mee bezighoudt? Duik hier dieper in en achterhaal welke affiliate marketing mogelijkheden erin te vinden zijn.

#4: Test alles eerst zelf

Een bijzonder waardevolle tip is om alles altijd eerst zelf te testen.

Intussen kan bijna iedereen wel door de generieke, ultrapositieve nepreviews op internet heen prikken. Na een paar zinnen weet je eigenlijk al dat de review niet echt is. Het hele artikel staat in het teken van je zo snel mogelijk doorsturen naar een verkooppagina. Dit schrikt bezoekers af. Het was een affiliate marketing strategie die een paar jaar geleden misschien nog wel werkte. Vandaag de dag is deze bijzonder ineffectief.

Door producten en diensten eerst zelf te testen, ben je veel beter op de hoogte van wat het nu echt te bieden heeft. En welke minpunten er misschien van toepassing zijn. Hierdoor rolt er eerlijkere, meer betrouwbare content uit. Dit is goed voor je reputatie op de lange termijn. Men heeft meer vertrouwen in jou en de producten die je aanbiedt. Al met al is dat veel waardevoller voor alle partijen.

#5: Focus op doorsturen vs. converteren

Wanneer je denkt aan affiliate marketing, dan denk je misschien dat het jouw taak is om een product of dienst te verkopen. Echter is het niet zo dat je ook verantwoordelijk bent voor die laatste ‘push’. Bijvoorbeeld door termen als ‘koop nu’ of ‘klik hier voor de bestelpagina’ te gebruiken.

Deze termen zijn net iets te direct en werken daardoor geregeld averechts. In veel gevallen is het voldoende om mensen alleen warm te maken voor een product of dienst. Je belicht bijvoorbeeld de positieve punten en spreekt over je eigen goede ervaring die je ermee hebt gehad.

Die laatste stap om echt te converteren, laat je over aan de dedicated verkooppagina van de aanbieder van het product of de dienst. Ze hebben hier immers veel tijd en moeite in gestoken. Zo voorkom je dat men net iets te vroeg afhaakt, terwijl ze misschien wel een commissie op hadden kunnen leveren.

#6: Bekijk alles vanuit het perspectief van de bezoeker

Tot slot de zesde en laatste affiliate marketing tip in 2022; bekijk alles vanuit het perspectief van de bezoeker.

In deze tijd is het cruciaal om je bezoeker zo goed mogelijk te begrijpen. Je moet precies weten wat ze denken. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Wat heeft iemand nodig?
  • Waarom is een product/dienst hier de beste oplossing voor?
  • Wat houdt iemand tegen om tot aankoop over te gaan?
  • Welke informatie mag niet ontbreken?

De beste methode is om eerst te doen alsof je zelf een bezoeker bent. Waar zou je allemaal tegenaan hikken? Combineer dit vervolgens met de feedback die je van echte bezoekers ontvangt. Zo ontstaat er al snel een totaalplaatje van de beste manier om jouw content in te richten.

 

Gebruik deze affiliate marketing tips 2022 om nog meer commissies binnen te halen. Wil jij er echt voor gaan en hulp bij een succesvolle Affiliate onderneming? Bekijk dan ook eens deze cursus van Nicol, zij helpt je in een overzichtlijke Cursus naar een succesvolle affiliate onderneming.