fbpx

Affiliate marketing voor beginners 2022

Affiliate marketing staat al jaren bekend als potentiële online inkomstenbron. Affiliate marketing websites zijn daarmee een manier om online geld verdienen mogelijk te maken. Maar hoe begin je hier nu eigenlijk mee? En is affiliate marketing voor beginners in 2022 ook nog altijd interessant? In dit artikel duiken we dieper in alles wat met dit verdienmodel te maken heeft.

Affiliate marketing betekenis

Om te beginnen, is de affiliate marketing betekenis natuurlijk erg belangrijk. Want wat houdt het nu allemaal precies in?
Affiliate marketing is een moderne vorm van online marketing. Met dit verdienmodel is het mogelijk om geld te verdienen door producten en/of diensten van anderen aan te prijzen. Op het moment dat er via jouw contentkanalen een bezoeker converteert voor het product of de dienst, ontvang je een commissie.

Besluit je bijvoorbeeld om een online cursus over affiliate marketing van €40 aan te prijzen, waarvoor je 50% commissie ontvangt per verkoop? Dan verdien je dus €20 per converterende bezoeker die je aanlevert. Zonder dat je daarbij zelf producten hoeft te verkopen of diensten hoeft aan te bieden.

Check hoe Jacko Meijaard van Internet succes gids minimaal €10.000,- per maand verdiend aan affiliate marketing met 1 a 2 uur per dag werken.

Waarom online geld verdienen met affiliate marketing?

Online geld verdienen met affiliate marketing is de laatste jaren steeds populairder geworden. Meer en meer mensen zien de grote voordelen van dit specifieke verdienmodel. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan punten als:

  • Grotendeels passieve inkomstenbron: Een groot voordeel van affiliate marketing is dat het hierbij een grotendeels passieve inkomstenbron betreft. In eerste instantie moet je wel content maken om überhaupt een publiek te bereiken. Bijvoorbeeld door goede SEO teksten te schrijven of video’s te maken. Vervolgens bereik je dit publiek echter dag en nacht. Ook wanneer je slaapt komen er bezoekers op je website terecht en leiden ze mogelijk tot een conversie. Zo ontvang je niet alleen een (tweede) inkomen wanneer je actief bezig bent.

 

  • Enorm aanbod: Daarbij is er tegenwoordig een enorm aanbod aan producten en diensten dat je kunt promoten. Aanbieders erkennen in toenemende mate de waarde van dit verdienmodel. Zo heb je als affiliate marketeer dus een enorme hoeveelheid opties om uit te kiezen. Promoot bijvoorbeeld producten en/of diensten waar je veel over weet of die je interessant lijken. Zo is de kans extra groot dat je bezoekers en/of kijkers ook daadwerkelijk de stap zetten om tot aankoop over te gaan.

 

  • Weinig toetredingsbarrières: Misschien nog wel het grootste pluspunt van met affiliate marketing beginnen, is het ontbreken van serieuze toetredingsbarrières. Met bijvoorbeeld een webshop of een online cursus heb je te maken met veel meer inspanningen om te starten. Alles moet kloppen voordat je ‘live’ gaat. Dit kost een hoop tijd en moeite. Met affiliate marketing heb je als het ware alleen een blog of een social media account nodig. Het maken van één TikTok video is tegenwoordig al voldoende om met affiliate marketing te beginnen.

 

  • Minimaal risico: Tot slot loop je als affiliate marketeer slechts minimaal risico. Uiteindelijk prijs je namelijk de producten en/of diensten van een ander aan. Dit betekent dat je je zelf alleen zorgen hoeft te maken over het zo snel mogelijk doorsturen van je bezoekers. Op het moment dat dit gebeurd is, zit jouw taak erop. Uiteraard is het wel handig om te kiezen voor producten en diensten van aanbieders die ook daadwerkelijk betrouwbaar zijn en converteren. Anders blijft de kans op duurzame commissies erg klein. Echter hoef je je geen zorgen te maken over het afhandelen van verkopen, retourneren en het beantwoorden van allerlei lastige vragen.

 

Hoe met affiliate marketing beginnen in 2022?

Is met affiliate marketing beginnen in 2022 op dit moment jouw wens? Dan is het vrij makkelijk om van start te gaan. Aan de hand van het volgende stappenplan kom je er al snel achter dat een online inkomstenbron binnen handbereik ligt:

  1. Een niche kiezen: Alles begint met het kiezen van een niche. Waar hou je je graag mee bezig en denk je tegelijkertijd dat er kansen liggen? Bekende affiliate marketing niches zijn bijvoorbeeld online geld verdienen, afvallen en persoonlijke groei. Kies een niche waar je je graag in verdiept. Je bent dan automatisch bereid om meer inspanning te leveren.
  2. Een medium identificeren: Vervolgens is het tijd om een medium te identificeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een blog te starten met WordPress. Of je kiest ervoor om voor een platform als Youtube of TikTok te gaan. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk. Je krijgt dan al snel een idee wat het beste werkt.
  3. Content creëren: Hierna is het tijd om content te gaan creëren. Probeer er daarbij op te letten om je doelgroep ook echt verder te helpen. Identificeer de vragen die ze hebben en geef hier een duidelijk antwoord op. Hoe is het affiliate product of programma in staat om ze verder te helpen?
  4. Achterban opbouwen: De meeste waarde in met affiliate marketing beginnen, zit hem uiteindelijk in het opbouwen van een achterban. Dit doe je bijvoorbeeld door e-mails te verzamelen. Wanneer iemand geïnteresseerd is in een cursus over persoonlijke groei, is de kans groot dat er interesse is in meerdere producten en diensten over dit onderwerp.
  5. Optimaliseren: Tot slot is er nog even aandacht voor optimalisatie. Het is namelijk wel de bedoeling om je altijd te blijven ontwikkelen. Blijf verschillende methodes testen om te kijken wat werkt. Let er bovendien op dat je altijd up-to-date blijft. Iets wat in 2020 relevant was, is dat momenteel wellicht niet meer. Bekijk daarom altijd hoe je content updatet en optimaliseert om in het nu effectief te zijn.

Al met al is affiliate marketing voor beginners in 2022 nog altijd erg interessant. Het is een uitstekende manier om bijvoorbeeld geld te verdienen naast je baan of studie. Door stap voor stap beter te worden en er meer tijd in te steken, blijf je je potentiële bereik vergroten. Wie weet hoe hoog jouw online inkomen dan uiteindelijk oploopt.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder