fbpx

Affiliate marketing website maken

Een affiliate marketing website maken, is voor veel mensen het startpunt om met affiliate marketing te beginnen. Door bijvoorbeeld een blog te starten, ben je in staat om een stabiele bron aan websiteverkeer op te bouwen. Maar hoe pak je dit nu precies aan? En welke andere affiliate marketing websites zijn er waar je voor kunt promoten?

Hoe een affiliate marketing website maken?

Een affiliate marketing website maken, is in de basis een stuk makkelijker dan veel mensen denken. Hierdoor valt het over het algemeen reuze mee om daadwerkelijk te beginnen met dit verdienmodel. Bekijk het volgende stappenplan om een duidelijk idee te krijgen van wat er precies moet gebeuren:

  1. Niche kiezen: Een affiliate marketing website maken, begint bij het kiezen van de juiste niche. Je wilt namelijk wel een bepaald overkoepelend thema bepalen waar je je op gaat richten. Bekende opties hiervoor zijn bijvoorbeeld persoonlijke groei, online geld verdienen en afvallen. Maar tegenwoordig bestaan er enorm veel niches. Kies er één die goed aansluit op je kennis en interesses. Je bent waarschijnlijk het beste gekwalificeerd om in deze categorieën anderen te helpen. 
  2. Domeinnaam + hosting regelen: Heb je besloten om je op een bepaalde niche te richten? Dan is het tijd voor de volgende stap; een domeinnaam + hosting regelen. Waar mogelijk is het handig om hierbij voor een SEO domeinnaam te kiezen. Een domeinnaam waarin (een gedeelte van) een belangrijk zoekwoord verwerkt is. Dit komt je ranking in bijvoorbeeld Google ten goede. Dankzij hosting is je website voor iedereen bereikbaar. 
  3. Content Management System installeren: Vervolgens bestaat de derde stap uit het installeren van een Content Management System, kortweg CMS. Het bekendste voorbeeld hiervan is WordPress. Echter zijn ook Magento en Drupal voorbeelden van bekende CMS systemen. Met WordPress ontwikkel en beheer je heel makkelijk een eigen website. Hier is verder eigenlijk geen technische kennis voor nodig. 
  4. Content creëren: Dan is het tijd om content te creëren. Uiteindelijk is content namelijk broodnodig om ook daadwerkelijk verkeer naar je website te trekken. Hierbij is het belangrijk om de focus te leggen op zoekmachineoptimalisatie. Het is de bedoeling dat je content zo zoekmachinevriendelijk als mogelijk is. Google beloont je hiervoor met een hoge ranking in de zoekresultaten. Dit doe je bijvoorbeeld door relevante, duidelijke en op zoekwoorden gebaseerde content te schrijven. Achterhaal naar welke informatie je doelgroep op zoek is. 
  5. Aanmelden bij affiliate netwerken: Om je affiliate marketing website vervolgens ook effectief te laten zijn, moet je je nog even aanmelden bij affiliate netwerken. Via een affiliate netwerk komen adverteerders en affiliates samen. Als affiliate is het namelijk je doel om producten of diensten van anderen te promoten. Je hebt dan wel toegang nodig tot de informatie van betrouwbare aanbieders van deze zaken. Middels de juiste affiliate netwerken kom je in contact met de juiste partijen.

Jack Meijaard van Internet Succes Gids leert je via deze videocursus snel en effectief hoe hij financieel vrij is geworden door affiliate marketing en hoe jij dat ook kan worden.

Voor welke affiliate marketing website promoten?

Met je eigen affiliate marketing website verwijs je eigenlijk altijd door naar een andere website. Een website van een aanbieder van bijvoorbeeld een cursus, een e-book of fysieke producten. Zeker wanneer je pas net begint met affiliate marketing weet je misschien nog niet precies welke opties er zijn. Laten we daarom bij deze even kijken naar enkele partijen die affiliate programma’s aanbieden:

#1: PayPro affiliate

Als PayPro affiliate heb je toegang tot een groot aantal affiliate programma’s van verschillende aanbieders. Het fijne van deze partij is dat ze heel makkelijk een unieke affiliate link voor je produceren, die jij gebruikt om naar de website van de adverteerder door te verwijzen. Vervolgens heb je in een dashboard inzicht in alle statistieken omtrent de kliks en conversies. PayPro regelt ook alle betalingen, zodat je op één locatie alles terugvindt wat je nodig hebt als PayPro affiliate.

#2: Wehkamp affiliate

Als Wehkamp affiliate is het mogelijk om allerlei producten, merken en speciale acties te promoten bij een specifieke doelgroep. Het voordeel hiervan is dat je mensen altijd doorverwijst naar een zeer betrouwbare aanbieder. De kans op een commissie is dan vrij groot wanneer je het goed aanpakt. Zo is het goed mogelijk om maar liefst 12% commissie te verdienen op het aanprijzen van reizen of kleding.

#3: Daisycon affiliate

Een Daisycon affiliate heeft grofweg dezelfde mogelijkheden als een PayPro affiliate. Ook voor Daisycon geldt dat er tal van affiliate programma’s worden aangeboden. Bij deze partij ligt de nadruk echter iets meer op daadwerkelijk fysieke producten van relatief grote bedrijven. Dit in tegenstelling tot overwegend informatieproducten van PayPro. Er valt daarom zeker wat voor te zeggen om van beide opties gebruik te maken. Welke combinatie van fysieke producten en informatieproducten kun jij in jouw niche aanprijzen?

#4: Amazon affiliate

Een Amazon affiliate heeft de mogelijkheid om een enorm assortiment aan producten aan te prijzen. Hiervoor geldt dat je een commissie tussen de 1% en 10% binnensleept. Aangezien Amazon wereldwijd bekend staat als een zeer betrouwbaar bedrijf, kun je hier zeker de vruchten van plukken. Zo is er op menig affiliate marketing website een top 10 lijstje te vinden met Amazon producten in een specifieke niche.

#5: Affiliate marketing Bol

Affiliate marketing via Bol is momenteel bijzonder populair. Dankzij het Partnerprogramma ben je in staat commissies te verdienen door Bol.com producten aan te prijzen. Aangezien dit een webwinkel betreft die echt bijna alles in het assortiment heeft, zijn de mogelijkheden nagenoeg oneindig. De commissiepercentages variëren tussen de 8%, 6% en 3%. Probeer dit daarom zeker te implementeren in jouw affiliate marketing website.

Nu je eigen affiliate marketing website starten

Wacht niet langer dan nodig is en start direct met je eigenlijk affiliate marketing website. De potentie in deze sector is momenteel erg groot. Doe hier dan ook je voordeel mee en gebruik de verschillende aanbieders van partnerprogramma’s om jouw activiteiten te optimaliseren. Door verschillende ideeën en werkwijzen een kans te geven, achterhaal je al snel wat wel en niet werkt. Deze informatie pas je vervolgens weer toe om steeds effectiever te zijn. Binnen de kortste keren groeit jouw affiliate marketing website dan uit tot een ware inkomstenbron!