fbpx

Je kunt met affiliate marketing makkelijk geld verdienen. Je kunt dit door een eigen website te maken. Maar je kunt ook je social media account zoals twitter inzetten.

In dit artikel lichten wij meer toe over affiliate marketing met Twitter. Je kunt er makkelijk geld mee verdienen en het is erg handig. Veel publishers gebruiken Twitter om hun eigen website of die van adverteerder te promoten.
Deze adverteerders kun je bij een affiliate netwerk krijgen. Het kost tijd om veel volgers te krijgen. Je moet echt tijd investeren hierin. In dit artikel lichten we meer toe.

 

Een goed onderwerp is belangrijk!

De allereerste stap die belangrijk is voordat je jouw affiliate campagne met Twitter start is dat je een goed onderwerp hebt. Indien je voor een algemeen onderwerp kiest bijvoorbeeld een Twitter account over tuinieren. Dan trek je al mensen die geïnteresseerd zijn in tuinieren. Deze mensen gaan jou dan automatisch volgen. Je kunt dan makkelijk aanbieden er in gooien en je weet zeker dat deze mensen geïnteresseerd zijn. Kies wel altijd iets wat dicht bij jezelf ligt.

Het is belangrijk dat je jouw tweets doseert en relevant houdt. Mensen die op jouw Twitteraccount zitten over tuinieren hebben geen zin om berichten te ontvangen over mode. Ze willen interessante informatie horen die van toepassing is. Het is wel belangrijk om regelmatig wat je posten anders raak je hun interesse kwijt. Stuur regelmatig maar niet te veel. Zorg dat het interessant en relevant is aan het onderwerp. Schrik je volgers niet af en plaats de juiste berichten.

Hoe veel kun je verdienen met affiliate marketing via twitter?

Hoeveel geld je verdient is echt afhankelijk van de soort campagne en het aantal volgers dat je pakt. Het is echt van belang dat je passie er ligt. Dat je er veel vanaf weet er wat het in jouw segment zit.

Twitter is wat minder populair tegenwoordig dan Facebook. Toch is het nog steeds in gebruik maar ook iets minder direct. Het is wel eenvoudig en laagdrempelig. Daardoor wordt de attentiewaarde langer dan een bericht op Facebook. Mensen vergeten het vaker. Indien je aan affiliate marketing via Twitter doet moet je wel meer promoten om extra binnen te krijgen. Je krijgt niet snel volgens anders en anders toch niet echt veel meer inkomsten. Kijk ook eens naar hoe andere het doen.

Informeer en praat. Kijk naar de mensen om je heen en vindt het juiste wat aansluit. Houdt het ook levendig voor de volgers.

Veel publishers (afhankelijk van het affiliate marketing netwerk) kiezen ervoor om Twitter te gebruiken als extra promotiemiddel. Ze schrijven bijvoorbeeld een blog over tuinieren. Je Twitters dan over dat nieuwe stuk dat je hebt geschreven. Daarnaast kaart je blog aan en de onderwerpen. Je linkt dat dan aan elkaar. Daarnaast geven ze een Twitterbericht met de affiliate link van de adverteerder. Op deze manier kunnen ze Twitter goed inzetten.

 

Tips bij affiliate marketing via Twitter!

 1. De meeste mensen Twitteren met hun mobiele telefoon. Helaas ondersteunt niet elke adverteerder mobiel verkeer als je voor hem wilt promoten. Controleer dit daarom echt goed.
 2. Maak met Manage Flitter analyses om jouw volgers te kunnen analyseren.
 3. Beheer je accounts met Tweetdeck en meer accounts te beheren en tweets.
 4. Volg andere twitteraars en reageer regelmatig.
 5. Vraag aan een populair Twitteraccount( om vrijwillig of betaald) jouw campagne te promoten.

Let op!! Er Kunnen schijn volgers zijn!
Er heerst op Twitter een soort sociale etiquette dat als iemand jou volgt je ook terug hoort te volgen. Hierdoor kun je veel volgers krijgen. Echter heeft dit vaak tot gevolg dat jouw volgers eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in jouw tweets. Je denkt bijvoorbeeld dat je 4000 mensen bereikt. Maar het is echt maar een klein hoopje mensen. De rest die is niet eens geïnteresseerd. Andere die wel geïnteresseerd zijn kunnen zich hier aan irriteren. Wees zuinig op hun en selecteer liever wie jou mag volgen.

Wanneer mag je voor adverteerders via Twitter promoten?

Het is geheel afhankelijk van het door jouw gekozen affiliate marketing netwerk wat je moet doen. Bij Daisycon bijvoorbeeld dien je jouw Twitter-account als apart medium op te geven. Dit kun je heel eenvoudig doen in bepaalde menu’s online vindt je daar handleidingen voor. Daarna moet het netwerk waar jij jezelf hebt aangemeld jou goedkeuren. Jouw Twitter account moet actief maar ook netjes zijn. Je moet ook kijken of de promotie voor de code is toegestaan via social media. Je kunt dit vinden in de productomschrijving van de campagne die je bij je affiliate netwerk heb gekozen

.

Hoe werkt affiliate marketing via Twitter?

 • Allereerst meld je jezelf aan bij een affiliate marketing netwerk. Het is belangrijk dat jezelf kiest bij welk netwerk je wilt zijn.
 • Daarna lees je op de site zelf hoe je een link toe kunt voegen. Dit vindt je op Twitter en op de site van de netwerkaanbieder.
 • Je hebt gratis tools die je online kunt vinden om de link door te linken. Je kunt hier echt veel informatie over vinden op het internet.
 • Daarna plak je jouw verkorte link in een tweet.
  Je krijgt vaak een vergoeding per bezoeker als die op de link klikt en of een aankoop of transactie uitvoert.

 

Tot slot

Je kunt natuurlijk nog veel meer informatie online lezen. Dit is echt maar een kleine greep over hoe je affiliate marketing via Twitter in kunt zetten. Het is ook belangrijk dat je weet wat je doet en waar je mee bezig bent.
Ook is het niet dat je het klakkeloos maar vlug moet gaan doen anders dan red je het niet. Het is daarom ook belangrijk om genoeg informatie aan te vragen en alles goed uit te zoeken. Dan klakkeloos ergens in te springen.
Indien je goed naar jezelf luistert, veel leest, veel erover kijkt en luistert en met vrienden erover praat dan vind je makkelijk wat jij je past. Ook dan kun je zelf ook goed advies geven en het is fijn om het te ontvangen.
Veel mensen kunnen je ook advies geven. Over hoe je ermee omgaat. Hoe je het instelt. Hoe je met Twitter om gaat? Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Fit is er alvast een die je kunt proberen.

Affiliate-marketing-revolutie-leren


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder