fbpx

Wil jij beginnen met affiliate marketing zonder opstartkosten? Internet Marketing het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vroeger adverteerder men in de krant of via de media. Tegenwoordig gebeurt dat steeds meer met online marketing.

Het is een makkelijke en toegankelijke manier om veel mensen te bereiken. Het internet is immers leading en veel mensen zitten dagelijks op het internet. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer adverteerders zich richten op het internet. Zo wordt er steeds meer geadverteerd op YouTube, vindt je allerlei advertenties op social media zoals: Instagram, Pinterest en Facebook. Naast deze mogelijkheid van adverteren heb je ook nog affiliate marketing.

Het is een snelle en goedkope vorm van adverteren en je kunt er zelf ook nog wat mee verdienen. Maar hoe werkt affiliate marketing nou? Hoe bereik je mensen? Wat zijn de kosten? Dit zijn allemaal vragen die we hieronder gaan beantwoorden. Maar de grote vraag is: “ affiliate marketing zonder opstartkosten, is dat mogelijk?”

Affiliate-marketing-zonder-opstartkosten

Wat is affiliate marketing?

Om een lang antwoord op deze vraag heel kort te maken affiliate marketing is een vorm van internetmarketing. Bij deze vorm van marketing belonen adverteerders hun partners voor de behaalde verkopen of leads die zij tot stand hebben gebracht. Je kunt hierbij denken aan abonnementen of lidmaatschappen die een affiliate (partner) heeft aangeleverd.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt eigenlijk heel erg eenvoudig. Adverteerders hebben partners die voor hun reclame maken. Bijvoorbeeld: je hebt een eigen blog over voeding en gezondheid en je schrijft hier iets over een receptenboek. Je hebt een link van dat receptenboek, want een adverteerder heeft deze aan jouw gegeven.
Je zet deze op jouw blog. Indien een bezoeker van jouw blog dan op de link die jij hebt geplaatst klikt om het receptenboek te bestellen wordt deze direct doorgestuurd naar de site van de adverteerder. Jij hebt op die manier voor een klant gezorgd en je krijgt hiervoor een beloning van de adverteerder.

Affiliate-marketing-zonder-opstartkosten
Affiliate netwerken

Er zijn diverse affiliate netwerken te vinden. Dit zijn eigenlijk een soort verzamelplaatsen die allerlei adverteerders en partners (affiliates) bij elkaar brengen. In zo’n netwerk kun je jouw adverteerders vinden en andersom. Er zijn veel affiliate netwerken.

Zowel internationaal als in Nederland. In Nederland heb je de volgende affiliate netwerken: Tradetracker, Daisycon en Zanox. Elk netwerk heeft zijn voor- en nadeel. Je kunt zelf kiezen welk netwerk het beste bij jou past. Het is wel belangrijk om er goed naar te kijken en jezelf erin te verdiepen.

Affiliate-marketing-zonder-opstartkosten
Hoe zet je een affiliate website op?

Veel mensen denken dat je in een mum van tijd een affiliate website op kunt zetten en dat je daarmee meteen inkomsten genereert. Dit zou natuurlijk mooi zijn en wellicht lukt dat sommige mensen in een klein geval. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. Het is een mooie vorm van geld verdienen en als het eenmaal loopt kun je er ook leuk aan verdienen.

Maar was het maar zo makkelijk, dan zou iedereen meteen een geldboom in zijn tuin hebben staan. Het vergt veel inzet en veel geduld. Maar heb je eenmaal beet dan kun je er een leuke inkomstenbron aan over houden. Allereerst is het belangrijk dat je een website hebt. Hier kun je immers makkelijk een link op plaatsen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de links bij je website passen en dat het werkt. Maar hoe zet je zo’n website nu op? Hoe ga je in zijn werk? Dit doe je door middel van de volgende werkwijze:

 • Kies een thema waar je website over gaat.
 • Schrijf wekelijks artikelen op je website die betrekking hebben op je onderwerp.
 • Kies een goede hosting service.
 • Kies een CMS systeem voor je website.
 • Schrijf gerichte artikelen.
 • Zoek een affiliate netwerk.
 • Plaats de juiste artikelen en links op je website.

Affiliate-marketing-zonder-opstartkosten

Hoe kun je er geld mee verdienen

Door de juiste links bij je artikelen te schrijven en een niche te zoeken waarmee je mensen trekt kun je aan bezoekers voor je website komen. Want zonder bezoekers kun je niets. Door artikelen te plaatsen met links die mensen interesseren en waar ze snel op klikken kun je makkelijk geld generen. Vaak werken informatieve links goed bijvoorbeeld over: zorgtoeslag berekenen, informatie over gezondheid en dergelijke.

Werkt affiliate marketing zonder opstartkosten ook?

Het opstarten van een affiliate website hoeft niet veel te kosten. Het enige wat je aan kosten hebt is in principe een website en hosting. Indien je niet goed kunt schrijven kun je ook nog investeren in artikelen die worden geschreven. Je kunt natuurlijk nog veel meer advertentiekosten spenderen, maar dan moet je jezelf realiseren of dat wel de bedoeling is.

Affiliate marketing zonder opstartkosten

Je bent nu meer bekend met affiliate marketing en weet hoe je het op moet zetten. Maar het zou natuurlijk mooier zijn als met affiliate marketing zonder opstartkosten kan beginnen Maar hoe doe je dat? Hieronder leg ik het kort uit:

 • Via Twitter kun je gesponsorde links plaatsen die lezers doorsturen naar hun website. Zo genereer je ook inkomsten.
 • Via YouTube kun je filmpjes plaatsen en daar links plaatsen van partners of adverteerders laten adverteren.
 • Facebook kan ook handig zijn. Je maakt een pagina en je plaats hier informatie en links. Zo kun je zonder opstartkosten ook affiliate inkomsten genereren.
 • Je kunt online boeken promoten en hier geld mee verdienen.
 • Een hosting te nemen waar een aanbieding is en hier inkomsten mee genereren. Je kunt soms voor een tijdje gratis een website krijgen. Indien je veel inkomsten genereert heb je mooi het eerste jaar een website zonder opstartkosten.

Affiliate-marketing-zonder-opstartkosten

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden affiliate marketing zonder opstartkosten uit te voeren. Het is allereerst belangrijk dat je jezelf goed in leest en jezelf er goed in verdiept. Lees erover en bekijk filmpjes op YouTube. Laat jezelf niet verleiden tot website die betaalde E-books aanbieden, want dan heb je al gelijk opstartkosten en vaak halen deze niets uit. Kortom verdiep jezelf erin en met een beetje interesse en speurwerk kun jij met succes affiliate marketing uitvoeren zonder opstartkosten.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder