fbpx

Wil jij een affiliate vergelijkingssite maken? Je kunt op het internet op diverse manieren geld verdienen. Een van deze manieren is met affiliate marketing. Maar hoe doe je dat tegenwoordig?

Je kunt geld verdienen door middel van affiliate marketing met vergelijkingswebsites. Of door middel van een blog. Het kan op allerlei manieren. Het mooie is juist dat je door affiliate marketing op een makkelijke manier extra kunt verdienen.

Het is ook echt simpeler dan je denkt. Er zijn op internet al diverse manieren besproken hoe je met affiliate geld kunt verdienen. Met een beetje inzicht en handigheid kom je in deze markt al heel ver. Vandaag behandelen we in dit artikel hoe je met een vergelijkingswebsite en affiliate marketing kunt verdienen.

affiliate-vergelijkssite

Wat is affiliate marketing?

Natuurlijk is het eerst belangrijk om te weten wat affiliate marketing is. Ik kan natuurlijk al gelijk beginnen over affiliate marketing door een vergelijkingswebsite, maar als je niet weet wat affiliate marketing is heb je daar niet zoveel aan.

Als je aan diverse mensen vraagt wat het eigenlijk inhoudt kunnen ze ook niet een direct antwoord geven. Affiliate marketing is een marketing methode om andere websites door te linken naar de uiteindelijke verkopen (adverteerder).

Je hebt bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite in dit geval en daarop vergelijk je vakanties. Je komt bij de goedkoopste uit en klikt daarop. De affiliate vergelijkingssite stuurt je dan door naar de website waar je jouw uiteindelijke reis kunt boeken. Degene die de vergelijkingswebsite heeft en daar affiliate marketing op uitvoert verdient op deze manier geld.

Hij ontvang namelijk geld van de adverteerder omdat een bezoeker op zijn vergelijkingssite heeft geklikt en bij hem een reis heeft geboekt. Soms ontvang je ook al iets voor een klik maar vaak moet de bezoeker eerst wat gekocht worden.

Affiliate marketing is populair!

Affiliate marketing wordt tegenwoordig veel ingezet. Het is erg populair en je ziet het vaak terug op vergelijkingssites. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed weet hoe je het moet inzetten en dat je een goede site ontwikkeld.
Door dat affiliate marketing namelijk zo populair is heb je ook veel concurrentie. Daardoor kijken bezoekers echt overal rond. Wil je hoog in een zoekmachine terecht komen? Wil je echt wat verdienen met je vergelijkingswebsite door middel van affiliate marketing? Maak dan een website die er tussen uit springt.

Affiliate-marketing-webshop
Diverse soorten affiliate sites

Wil je succesvol worden met een affiliate website? Dan is het belangrijk om een website te maken waar je zelf achter staat. Heb je er geen affiniteit mee dan werkt het niet. De affiliate websites zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: review websites, affiliate blogs, affiliate vergelijkingssite, dag deal- of kortingscode websites en affiliate webshops waarop producten van diverse webshops worden gepromoot.

affiliate vergelijkingssite

Veel mensen willen eerst iets vergelijken voordat ze iets kopen. dit is natuurlijk logisch, want in een fysieke winkel pas je ook eerst diverse schoenen voordat je een paar koopt. Je wilt natuurlijk niet de duurste. Je wilt de beste kwaliteit.

In een fysieke winkel kun je dit makkelijk vergelijken maar online wordt dit lastiger daarom zijn er vergelijkingswebsites in het leven geroepen. Eigenlijk wordt er wel van alles met elkaar vergeleken.

Je denkt er maar aan en het wordt vergeleken. Er zijn diverse aanbieders die worden vergeleken en ook veel producten. Door vele producten te linken kun je een zeer veelzijdige vergelijkingssite ontwikkelen.

Je kunt natuurlijk ook een specifiek ding uitlichten. Je kunt je vergelijkingswebsite echt met diverse CMS systemen maken. WordPress leent zich daar echt uitstekend voor. Het is helemaal niet moeilijk en je zet jouw vergelijkingswebsite zo op.

Wat je moet weten bij het bouwen van een affiliate website!

je weet dat er diverse soorten affiliate websites zijn. Wij hebben ons vandaag vooral gericht op de vergelijkingssites. Het is natuurlijk geweldig als je kunt vergelijken en het trekt vaak veel klanten. Dit is perfect zeker als je affiliate marketing wilt inzetten. Maar voordat we verder gaan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen voor je een website gaat inzetten.

Onderzoek

Zorg voor een goede niche. Ook bij een affiliate vergelijkingssite is dat belangrijk. Indien je een site hebt waar er al miljoenen van zijn werkt het niet. Zorg er echt voor dat je goed onderzoekt waar de behoefte ligt en waar mensen naar op zoek zijn.

Kijk of er concurrenten zijn. Kijk naar wat de concurrenten doen. Kijk ook of het is wat bij jou past. Verdiep je in de doelgroep. Dan kun je de perfecte vergelijkingswebsite maken. Met de Google Keyword tool of andere tools voor zoekwoorden kom je al een heel eind. Je kunt dan vaak vinden wat er onder de mensen leeft.

Beheer

Zorg ervoor dat je website door een goede hosting en een goed CMS systeem wordt beheert. Niets is namelijk zo vervelend als een website die niet goed laad. Of een website die niet makkelijk te vinden is.

Niet alleen zoekwoorden, maar ook een goede hosting doen ertoe. Het zijn allemaal van die kleine dingetjes die je in de gaten moet houden. Van die kleine dingen die ervoor zorgen dat jij succesvol kunt worden. Het zijn allemaal van die kleine dingen die jouw vergelijkingssite tot een succes kunnen maken.

Vindbaarheid verhogen

Vindbaarheid van jouw website is echt belangrijk. Je hebt er natuurlijk niets aan als je een mooie website hebt en niemand jou kan vinden. Je kunt dit doen door middel van een goed zoekwoorden onderzoek.

Maar maak ook de juiste content op je website. Dit zal echt je vindbaarheid verhogen en jouw vergelijkingssite met affiliate marketing tot een succes maken.

Professionaliteit

Maak een professionele website en niet een die je snel in elkaar flanst. Besteed er echt serieuze aandacht aan. Ik zou als bezoeker ook niet ergens op klikken wat er niet professioneel uitziet.

Dagelijks zit je ergens aan vast. Kies daarom voor een professionele uitstraling en denk er echt over na.

Tot slot

Je hebt natuurlijk al veel gelezen over een affiliate vergelijkingssite opzetten. Je kunt er natuurlijk altijd nog meer overlezen. Dat is ook zeker belangrijk. Lees veel blogs, artikelen en boeken. Je kunt ook filmpjes kijken op het internet. Maar je kunt er ook voor kiezen om direct alles over affiliate marketing te leren in een cursus. Dan ga je direct goed van start.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder