fbpx

Affiliate webshop maken

Affiliate marketing is een goede manier om inkomsten te genereren naast je baan, of als je momenteel een uitkering hebt. Er zijn verschillende manieren om affiliate marketing toe te passen. Een affiliate marketing webshop maken is daar een van. Toch wordt deze methode niet zo vaak toegepast, terwijl het wel heel veel kan opleveren.

Wat is een affiliate webshop?

Een affiliate webshop is een webshop net als andere webshops. Het enige verschil is dat je bij een affiliate webshop geen eigen producten hebt maar in plaats daarvan een link gebruikt naar de verkooppagina.

De kracht van affiliate webshops wordt door veel affiliate marketeers onderschat en daarom is het een unieke kans voor jou.
Een affiliate webshop maken is veel werk, en is niet voor iedereen weggelegd. Als je zelf niet instaat bent om een affiliate webshop te maken of er gewoon geen zin in hebt kun je dit laten doen. Een affiliate webshop kun je al laten maken vanaf € 500 euro. Dat lijkt een beste investering maar op lange termijn verdien je dat 10x terug.

hoe-maak-je-een-affiliate-webshop

Hoe maak je een affiliate webshop?

Als je van plan bent om een affiliate webshop te maken kun je dat het beste doen met WordPress. Het mooie aan WordPress is, dat je een plug-in kan downloaden die Woocommerce heet. Hiermee kun je namelijk productpagina’s maken en deze zelfs verzien van een affiliate verkoopknop. Je maakt dan productpagina’s zoals je dat zou doen bij iedere normale webshop, maar in plaats van dat je bezoekers de producten dan in hun winkelmandje plaatsen, gaan ze via de knop direct naar de pagina van de aanbieder.

Op het moment dat ze dan doorklikken via de knop naar de pagina wordt er een cookie geplaatst die een x aantal dagen geldig is. Zolang de cookie nog in werking is krijg jij nog steeds commissie voor de producten die gekocht worden, ook al is dat niet de zelfde dag.

Om een affiliate webshop te maken heb je producten nodig. Dit zijn natuurlijk niet je eigen producten maar je hebt wel wat nodig om aan te bieden. Veel webshops die gebruik maken van affiliate marketing, geven je de mogelijkheid om data feeds te downloaden. Dit is een CSV bestand die je in Woocommerce kan inladen. Hiermee worden direct alle producten in de data feeds geüpload naar je eigen webshop.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is unieke productbeschrijvingen schrijven en een affiliate link toevoegen.

Affiliate-marketing-webshop
Een succesvolle affiliate webshop

Je denkt vast dat je tussen alle grote webshops geen kans meer maakt om hoog in Google te komen met je affiliate webshop. De kunst om dit te bereiken is door specifiek te zijn.

De meeste webshops die nu veel autoriteit hebben zijn vaak gebaseerd op het warenhuis concept, of hebben een hele brede productcategorie. Wat je dan kunt doen om toch hoog in de zoekresultaten te komen is voor elke affiliate marketing website het zelfde namelijk Specificeren. Hoe specifieker je bent hoe meer concurrentie je uitschakelt. Als je Bijvoorbeeld een affiliate webshop wil maken over fietsen, kies dan niet alle fietsen maar ga voor een specifiek merk of alleen maar elektrische damesfietsen. Hierdoor ben je specifiek genoeg en kun je jezelf plaatsen als specialist.

Affiliate-marketing-webshop

Waarom is een affiliate webshop zo krachtig?

Het mooie aan een webshop is, dat het al ingericht is om te verkopen. Wanneer je een gewone affiliate marketing website maakt, wordt de website meestal ingericht om informatie te geven. Hierbij gebruik je dan meestal zoekwoorden die een vraag bevatten. Vervolgens geef jij dan antwoord op je blog op deze vragen.
Bij een webshop is het net even wat anders. Hier gebruik je namelijk koop zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden zoals: Elektrische damesfiets kopen, goedkope damesfiets of goedkope, elektrische fiets kopen.
Mensen die op zoek zijn naar deze zoekwoorden hebben al de intentie om te kopen. Hierdoor hoef je ze minder te overtuigen en zal je sneller verkopen.

 

Hoe lang duurt het voordat je gaat verdienen met een affiliate webshop?

Net als bij alle andere websites heeft het tijd nodig om gevonden te worden in de zoekmachines. Het doel van elke affiliate marketing website is content. Hoe meer informatie je toevoegt aan je website, hoe meer je uiteindelijk gevonden wordt. Hierdoor stijgt ook het aantal verkopen. Wel is het belangrijk dat je ook als het gaat om een webshop zo veel mogelijk waarde geeft.
Wat je vaak ziet bij grote webshops is dat de product pagina’s minimale tekst bevatten omdat ze toch al veel autoriteit hebben.

Als beginnende webshop heb je deze autoriteit niet en moet je dus veel waarde toevoegen aan elke pagina die je schrijft. Zo moet je ervoor zorgen dat je elke week blogupdates plaatst, Alle producten voorziet van een unieke uitgebreide productomschrijving en zorgt dat je webshop goed te navigeren is. Hoe beter je nadenkt over de structuur van je webshop en de informatie die je geeft. Hoe eerder je gaat verdienen met je webshop.

Elke affiliate marketing business werkt niet in een paar maanden. Om succesvol te zijn heb je een lange termijn strategie nodig. Als je voor jezelf als doel stelt binnen een jaar 5 verkopen te genereren stel je jezelf een haalbaar doel.

Afffiliate-marketing-webshop

WordPress cursus

Als je een affiliate webshop wil maken, is het wel handig dat je weet hoe WordPress werkt. Zonder deze kennis gaat het namelijk heel moeilijk worden om je website te maken. Om je te helpen hebben we een stap voor stap WordPress cursus voor je geselecteerd die je alles leert over WordPress.

Na het volgen van deze cursus is het maken van een webshop een eitje en heb je deze binnen no-time online staan.

Een website laten maken kost je al snel tussen de 500 en 4000 euro. Dan is een kleine investering om zelf te leren hoe je een website maakt dus een beter idee.

Als laatste wil ik nog meegeven dat een affiliate webshop hard werken is, zonder dat je daarvoor direct resultaat ziet. Wat dan belangrijk is, is dat je niet opgeeft al het niet lukt maar in ieder geval doorgaat tot je je eerste verkoop hebt. Daarna weet ik zeker dat je niet meer wil stoppen.

Afffiliate-marketing-webshop


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder