fbpx

Moet je affiliate marketing inschrijven bij de kvk?

Moet je affiliate marketing inschrijven bij de KvK? Aangezien jij aan affiliate marketing doet, of wil gaan doen, heb je waarschijnlijk allerlei verschillende vragen waar jij graag antwoorden op wil hebben. Logisch. Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel, en hoe zit het met de Belastingdienst bijvoorbeeld?

In deze blog ga ik je op de hoogte brengen of het voor jou zinvol is om je bij de Kamer van Koophandel in te laten schrijven wanneer je aan affiliate marketing doet, of wil gaan doen. Er zijn namelijk spelregels om met affiliate marketing mee te doen. Zo heb je te maken met de Belastingdienst en eventueel met de Kamer van Koophandel.

Wanneer je net bent begonnen met affiliate marketing en je verdient nog niet zoveel hoef je je geen zorgen te maken in ieder geval. Je hoeft je dan niet in te schrijven. Ik leg het je allemaal uit.

Wat is de Kamer van Koophandel?

De afkorting “KvK” ben je waarschijnlijk al eens eerder tegengekomen, het is de afkorting van de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel is een organisatie die de belangen van ondernemers behartigt.

De KvK helpt ondernemers, jou en mij om te starten met je onderneming. De KvK adviseert ook de overheid. Ik zeg expres jou en mij, omdat het voor jou een doel moet zijn om zoveel mogelijk geld te verdienen met affiliatie marketing. Dan is namelijk jezelf inschrijven bij de KvK voordeliger voor je.

De KvK is het bekendst vanwege het beheer van het Handelsregister. Deze database vind je op de website van de KvK: hierin zijn alle Nederlandse rechtspersonen en ondernemingen opgenomen. Zo kun je zelf ook allerlei informatie krijgen als je meer wil weten over een bepaald bedrijf.

De registratie in het Handelsregister is wettelijk verplicht voor iedereen die een bedrijf start met als primair doel: zelfstandig goederen of diensten leveren aan anderen en met de bedoeling om hiermee (op termijn) winst te maken.

Zodra jouw bedrijf officieel staat ingeschreven worden de volgende basisgegevens openbaar gemaakt:

  • KvK-nummer
  • bedrijfsnaam
  • vestigingsgegevens
  • adresgegevens

Dat betekent ook dat andere mensen jouw gegevens kunnen en mogen inzien.

Hoe kan ik mij inschrijven in het Handelsregister?

Of jijzelf je bedrijf kunt aanmelden of dit moet laten doen door een intermediair, hangt af van je rechtsvorm. Als het gaat om een rechtspersoon, zoals een besloten vennootschap of stichting zal jouw notaris de inschrijving in het Handelsregister afhandelen. Hier heb je dan grotendeels zelf geen omkijken naar.

Als dat niet het geval is kan jijzelf de inschrijving bij het KvK regelen. Wanneer je een kantoor van de KvK gaat bezoeken, moet je altijd je legitimatie meenemen. Niet vergeten dus, anders kom je voor niets.

Veruit de meeste starters beginnen meestal een eenmanszaak, dus kan je een deel van jouw gegevens ook zelf al digitaal invullen. Ga naar de KvK-website en vul het online formulier “inschrijven Handelsregister” in.

Je kan ook gewoon eens een kijkje nemen op de website van de KvK om allerlei informatie in te zamelen.

Wat nog even goed is om te weten is dat je het inschrijven in het Handelsregister vanaf een week voor de start tot een week na de start van je eigen onderneming kan doen.

Wanneer je de afronding van de inschrijving in het Handelsregister wil afronden, dus ook bij de start van een eenmanszaak, moet je een bezoek afleggen aan de KvK. Je hebt daarvoor zoals net aangegeven een geldig legitimatiebewijs nodig, dus vergeet deze niet.
De inschrijving in het Handelsregister kost overigens eenmaal 50,- Euro

https://youtu.be/uywdGCTX0qo

Affiliate marketing inschrijven bij de KvK. Moet dat?

Wanneer jij gestart bent met affiliate marketing en je inkomsten zijn nog niet zo hoog, dan kan ik daar kort maar simpel een antwoord op geven: nee.

Wat je wel moet doen is je inkomsten opgeven aan de belasting wanneer je belastingaangifte gaat doen. Dit doe je bij overige inkomsten. Wanneer je uiteindelijk meer gaat verdienen is het voor jou gewoon gunstiger om als ZZP`er te gaan starten met je affiliate marketing bedrijfje. Je kan dan gebruik gaan maken van voordelen.

Dus om je nogmaals antwoord te geven op je vraag “moet ik ingeschreven staan bij de KvK?” kan ik alleen maar zeggen dat dat niet hoeft als je maar een gering inkomen vergaard met affiliate marketing. Je moet wel belasting betalen over hetgeen dat wel binnenkomt natuurlijk.

Affiliate marketing inschrijven bij de KvK kan belastingtechnisch wel voordelen gaan opleveren als je al daadwerkelijk geld verdient.

Wil jij een passief inkomen opbouwen?

Wat zijn de voordelen van Affiliate marketing inschrijven bij de KvK

Affiliate marketing inschrijven bij de KvK brengt voordelen met zich mee. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van een bedrijfsrekening. Dit kan voor jou heel handig zijn omdat je het zo voor jezelf overzichtelijk maakt. Zo krijg je bijvoorbeeld direct inzage over de financiële gang van zaken van jouw bedrijf.

Wanneer je zakelijke en privé-geldstroom door elkaar gaan lopen dan is het voor jou niet in 1 oogopslag te zien hoe je ervoor staat. Daarom is het gewoon handiger om een zakelijke rekening te hebben.

Wanneer jij jezelf in gaat schrijven bij de KvK dan is het natuurlijk zo dat je (geringe) kosten gaat maken. Maar dat hoeft niet per se verkeert te zijn. Je gaat dan waarschijnlijk je affiliate bedrijf ook serieuzer nemen. Het kan dus ook heel motiverend werken om jezelf in te schrijven bij de KvK.

affiliate-marketing-leren

Wil je succes opbouwen met affiliate marketing?

Wanneer je echt een succesverhaal wil maken met affiliate marketing, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van een affiliate marketing cursus. Eigenlijk is het gewoon goed voor je bedrijf wanneer iemand je precies verteld waar je op moet gaan letten, en hoe je het beste je website kan gaan inrichten.
De cursus heeft het voor mij persoonlijk gemakkelijker gemaakt omdat je ook veel details krijgt die simpelweg meer inkomsten kunnen opleveren. Een affiliate cursus volgen is dus een must wanneer je echt efficiënt wil gaan werken met affiliate marketing.
De belangrijkste regel van affiliate marketing is: geef niet op.

Affiliate-marketing-revolutie-leren


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder