fbpx

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Wat is passief inkomen

Passief inkomen is inkomen dat telkens weer terug komt van werkzaamheden die je in het verleden hebt gedaan. De meest voorkomende methodes van passief inkomen zijn:

Al deze methodes zorgen ervoor dat jij telkens weer inkomsten krijgt van werk dat je in het verleden hebt gedaan. Als voorbeeld nemen we affiliate marketing.

passief-inkomen-opbouwen

Je maakt een website over een bepaald onderwerp bijvoorbeeld fietsen. Op deze website wil je fietsen gaan promoten. Voor een lange tijd schrijf je dan interessante blogs over alles wat met fietsen te maken heeft, zodat er bezoekers naar jouw website komen. Hiervoor krijg je niet direct inkomsten. Als je dit voor een lange tijd doet, lopen de bezoekersaantallen op en beginnen deze bezoekers fietsen via jouw website te kopen. Via een speciale link stuur je ze dan door naar de aanbieder van de fietsen en verdien jij vervolgens geld.

Het mooie hieraan is dat deze inkomsten passief zijn. Het maakt namelijk niet uit of jij aan het werk bent of niet. De teksten die je in het verleden hebt geschreven staan nog steeds online en bezoekers kunnen daarom elk moment een fiets via jouw website kopen. Ook al lig jij op dat moment op het strand in een warm vakantieland.

Waarom affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de meest goedkope manieren om te beginnen met een online bedrijf. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een domeinnaam en hosting. Als je het direct helemaal professioneel wil aanpakken betaal je ook nog 60$ voor een premium thema. Je hebt dan alle mogelijkheden om je website zo aan te passen als je zelf wil. Zonder enige beperkingen.

Ook krijg je met affiliate marketing niet te maken met voorraad van producten omdat je eigenlijk alleen maar een tussenpersoon bent.

Het enige wat jij hoeft te doen is zo veel mogelijk informatie te geven over het onderwerp van je website en daarbij passende producten te promoten.

Omdat het zo makkelijk is om te beginnen met affiliate marketing heb je als beginner veel concurrentie van andere mensen die ook over jouw onderwerp schrijven. Wat dan belangrijk is, is dat je altijd je best doet om de meest waardevolle teksten te schrijven.

blog-schrijven

Niet voor iedereen is het weggelegd om teksten te schrijven. Je kunt dan de volgende dingen doen:

  • Je kunt je website teksten laten schrijven door iemand anders
  • Je kunt in plaats van blog berichten op je website, ook video’s plaatsen
  • Ook kun je kiezen om infographics te maken die in een oogopslag alle informatie geeft over je onderwerp
  • De mogelijkheden van affiliate marketing zijn oneindig en je kunt er zoveel geld mee verdienen als je zelf wil.

Hoe werkt het

Affiliate marketing is een vorm van marketing die door veel bedrijven en webshops wordt toegepast. Veel bedrijven zetten affiliate marketing in om meer omzet te genereren voor hun bedrijf. Ze bieden dan affiliates de mogelijkheid om hun producten te promoten in ruil voor een vergoeding.

affiliate-marketing

Jij maakt dan een website en geeft zo veel mogelijk informatie over de producten die ze aanbieden en zorgt dat jouw bezoekers klinken op een unieke affiliate link die ze doorstuurt naar de website van het bedrijf.

Als jij je teksten dan goed genoeg geschreven hebt en de informatie is zo uitgebreid mogelijk. Is de kans groot dat de bezoeker die je hebt doorgestuurd het product op de website van de aanbieder gaat kopen.

Telkens als dat gebeurd krijg jij een percentage betaald voor het doorsturen van de klant. Dat klinkt natuurlijk simpel maar in de meeste gevallen is het erg lastig.

Bezoekers krijgen gaat niet vanzelf. Daar moet je namelijk een lange tijd heel hard voor werken zonder dat je daarvoor inkomsten ontvangt. Veel beginners stoppen na een aantal weken al omdat ze niet snel genoeg resultaten zien.

word-een-winnaar

Daarom is affiliate marketing een kwestie van volhouden en doorgaan tot het lukt. Niet iedereen kan dat en daarom is affiliate marketing niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg cursussen die je precies leren wat je moet doen om goed van start te gaan.

Wat zijn de kosten

De kosten om te beginnen met affiliate marketing liggen tussen de € 20 en € 100 euro. Afhankelijk van welke hosting provider je neemt en welk thema (uiterlijk van de website) je kiest. Er zijn zowel gratis als betaalde thema’s. De betaalde thema’s zijn een echte aanrader omdat je daarmee veel meer mogelijkheden hebt om je website naar smaak in te richten.

Het is ook mogelijk om helemaal gratis te beginnen. Toch is dit geen aanrader omdat je daarmee heel beperkt bent in mogelijkheden.
Als je serieus overweegt om succesvol te worden met affiliate marketing is een kleine investering van 100 euro heel weinig in tegenstelling tot de verdiensten.

Een succesvolle affiliate verdient tussen de € 1000 en € 8000 euro per maand. Dan is een investering van 100 euro natuurlijk niets.

goede-investering

Wat moet je doen om succesvol te zijn met affiliate marketing

Als je succesvol wil worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je snapt dat je niet direct inkomsten gaat genereren. Je moet vooraf veel werk doen om goed gevonden te worden in Google.

Affiliate marketing is een lange termijn business waarbij je altijd in de toekomst moet kijken. Alle werk die je vanaf het begin doet kan je levenslang gaan betalen als je het werk eenmaal gedaan hebt.

levenslang-inkomen-opbouwen

Zelfs het eerste bericht dat je geschreven hebt voor je website kan zelfs na 3 jaar nog hoog in Google verschijnen.

Als jij doorzet en niet opgeeft als je niet direct resultaten ziet, ga je zeker geld verdienen met affiliate marketing.

Ook is het belangrijk dat je altijd blijft doorleren om jezelf te verbeteren. Zo wordt je steeds beter dan je concurrenten en leer je ze makkelijker verslaan.

Wil jij echt aan de slag met affiliate marketing en durf je wel een investering te doen zodat je een passief inkomen gaat opbouwen?

Volg dan de cursus hieronder en leer stap voor stap hoe je begint met affiliate marketing en hiermee succesvol wordt.

Blijf altijd doorgaan en geef nooit op. Dan versla je in ieder geval alle beginners die wel opgeven na drie weken.

pasief-inkomen-opbouwen-met-affiliate-marketing


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder