fbpx

E-commerce affiliate marketing website

Een e-commerce affiliate marketing website opzetten. Het lijkt moeilijk maar is eigenlijk heel gemakkelijk. Je kunt namelijk met WordPress heel snel een webshop maken. Ook heeft Woocommerce (de plug-in voor je webshop) Een hele handige tool om affiliate producten toe te voegen.

Hier lees je hoe je een E-commerce website maakt, en wat de voor en nadelen zijn. Als je dit grootst aanpakt, kun je er veel geld mee verdienen op het internet.

e-commerce-affiliate-webshop-maken

Een E-commerce affiliate marketing website opzetten

Voordat je gaat beginnen met het opzetten van je eerste E-commerce affiliate marketing website, is het belangrijk dat je weet welke producten je gaat verkopen. In de E-commerce branche is veel concurrentie, en daarom is het belangrijk dat je zo specifiek mogelijk bent. Je moet dus zorgen dat je een niche kiest.
Een niche kiezen is niet moeilijk. Je gaat bijvoorbeeld naar de website van Coolblue (waar je affiliate partner van kan worden) En kiest een specifieke productgroep uit. Hier ga je dan vervolgens een website om heen bouwen.

Veel grote webshops geven maar weinig informatie over de producten omdat ze toch al naamsbekendheid hebben en de bezoekers daardoor toch wel komen.

Affiliate-marketing-webshop

Een pakkende domeinnaam kiezen

Als je een merk wil gaan bouwen is het belangrijk dat je een domeinnaam kiest die voor iedereen makkelijk te onthouden is. Hierdoor typen bezoekers je website naam makkelijk in de webbrowser in en komen zo sneller terug naar je website.

Ook is het een goed idee om erop te letten dat de domeinnaam goed past bij wat je wil gaan verkopen. Zo kunnen potentiele klanten direct aan je domeinnaam zien waar de website over gaat. Vroeger was een passende domeinnaam cruciaal voor de vindbaarheid in Google. Tegenwoordig is deze factor niet meer zo belangrijk.

De webshop inrichten

Als je hebt besloten om een E-commerce affiliate site te gaan maken, is het de bedoeling dat je een webshop gaat bouwen. Hiervoor heb je een thema nodig die er ook uitziet als een webshop. In het begin is de lay-out van je website nog niet zo belangrijk en draait het allemaal om content. Je kunt dus gewoon beginnen met een gratis thema.

Vervolgens maak je dan de benodigde pagina’s zoals een homepage, een blog en een contactpagina aan. De pagina’s voor je shop worden automatisch aangemaakt als je Woocommerce gaat installeren.

e-commerce-affiliate-webshop

Woocommerce plug-in installeren

Zodra je de lay-out van je website naar wens hebt ingericht is het tijd om Woocommerce te gaan installeren. Woocommerce is een plug-in die je de mogelijkheid biedt om producten te laten zien op je website. Bijna alle grote webshops werken ook met Woocommerce.

Met Woocommerce kun je dan heel gemakkelijk nieuwe producten toevoegen aan je website. Als je dit gaat doen is het de bedoeling dat je kiest voor de productsoort “Affiliate product”. Hiermee krijg je namelijk de mogelijkheid om de toevoegen aan winkelmand knop om te toveren in een affiliate link. Zodra ze dan op de knop klikken gaan ze door naar de pagina van de aanbieder waarvoor jij promoot.

Product data feeds importeren

Als je kiest om producten te promoten van bijvoorbeeld Coolblue.nl, dan heb je de keuze om van bepaalde productcategorie, alle producten ineens te importeren naar je website. Zo kun je dan ineens 400 producten toevoegen aan je webshop en hoef je niet alles zelf in te vullen.

Het enige wat je dan nog moet doen is zelf de affiliate links toevoegen.

google

Je affiliate producten vindbaar maken in Google

Net als bij alle andere websites is het ook voor een webshop belangrijk dat je je website koppelt aan Google Search console. Hier kun je dan een sitemap toevoegen en zorgen dat al je pagina’s worden geïndexeerd. Met alleen je website toevoegen aan Search console ben je er nog niet. Je moet namelijk ook alle producten en pagina’s SEO technisch optimaliseren.

Dat betekent voor een webshop dat je ijzersterke productbeschrijvingen moet gaan schrijven die stuk voor stuk geoptimaliseerd zijn voor een zoekwoord.

Veel webshops hebben een productbeschrijving van slechts 150 tot 200 woorden. Als je het strategisch goed aan wil pakken kun je beter productbeschrijvingen gaan schrijven van 500 woorden of meer. Zo steek je ver boven je concurrentie uit en heb je meer kans om goede posities te halen in Google.

succes-kost-tijd

Een e-commerce affiliate marketing website kost tijd

Het kan een hele lange tijd duren voordat je met je affiliate marketing webshop geld gaat verdienen. Er is tenslotte veel concurrentie en je moet het vertrouwen eerst nog winnen.
Als je voor het komende jaar iedere week minimaal een update plaatst op je website, dan ga je daar op lange termijn steeds beter op ranken.

Ook moet je afstappen van het zo snel mogelijk resultaat willen zien. Als je voor jezelf lange termijn doelen stelt, zal je zien dat alle harde werk dat je nu “gratis “Hebt gedaan, gaat lonen. Het zal in het begin misschien 50 euro in de maand zijn, maar er zijn ook affiliate marketing webshops die meer dan 10.000 euro per maand verdienen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Coolblue maar eens hoe zij zijn begonnen.

de-aanhouder-wint

De aanhouder wint altijd

Het maakt niet uit of je een super lelijke website hebt of een hele mooie. Vaak genoeg heb ik gezien dat websites die er slecht uit zien veel betere resultaten hebben behaald dan de mensen die eerst heel veel tijd een aandacht hebben besteedt aan het uiterlijk van de website.

Uiteindelijk draait alles om goede content, en zou dat zijn waar je je op zou moeten focussen. Zolang je nog geen of weinig bezoekers hebt, heeft het helemaal geen zin om je website mooi te maken. Er kijkt dan toch niemand naar.

Ook is het een goed idee om voor je zelf te investeren in kennis. Hoe meer je over affiliate marketing weet, hoe makkelijker alles wordt. Als je nu nog niet zeker weet of je klaar bent om te gaan beginnen met affiliate marketing, raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie te volgen. Hier leer je precies wat er belangrijk is om succesvol te zijn met affiliate marketing, en kun je dat vervolgens weer gaan toepassen in je E-commerce affiliate marketing website.

Affiliate-marketing-revolutie-leren


2 reacties

content types · augustus 2, 2022 op 7:16 pm

I’m extremely pleased to uncover this website.
I wanted to thank you for your time for this particularly fantastic read!!
I definitely loved every part of it and i also have you saved
to fav to check out new things in your blog.

Affiliate marketing inkomsten – Affiliate marketing wereld · maart 25, 2020 op 7:29 pm

[…] geen tijd voor wanneer je je eerste commissie gaat verdienen, maar de truc is om door te gaan met promoten van je affiliate producten. Ook wanneer jij denkt dit wordt niets, dan moet je juist doorgaan met content plaatsen op de […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder