fbpx

Affiliate marketing inkomsten

Je hebt er vast weleens van gehoord: affiliate marketing, maar wat is affiliate marketing nou eigenlijk? Ik ga je in deze blog vertellen wat affiliate marketing precies inhoudt, en hoe jij via deze vorm van marketing zelf gemakkelijk geld kunt verdienen vanuit huis, vanaf het strand of terwijl je aan het sporten bent.

Zie jij het niet zitten om lange dagen te maken, en heel je leven voor een baas te werken? Dan is het verstandig dat je nu even goed gaat zitten, en deze informatie goed in je opneemt. Want als jij je vrijheid terug wil, en toch een maandinkomen wil hebben, dan kan affiliate marketing voor jou vrijheid betekenen en toch een inkomen behouden.

Ik ga je in deze blog uitleggen hoe je je eigen website kan opzetten met affiliate partners.

Affiliate-marketing-inkomsten

Wat is affiliate marketing?

Bedrijven moeten tegenwoordig ontzettend veel geld betalen voor reclamecampagnes, terwijl deze campagnes lang niet alle doelgroepen bereiken die ze graag zouden willen.

Een slimme marketeer heeft toen een geweldig plan bedacht en is toen met affiliate marketing op de proppen gekomen.

Affiliate marketing is reclame maken voor bedrijven zonder dat deze bedrijven dat iets kost. Klinkt harstikke leuk, maar hoe verdien jij dan je geld? Simpel, jij verdient geld om het moment dat je van een samenwerkend bedrijf een product of een dienst verkoopt. Je krijgt dan een percentage van de verkoopprijs mee. Dat noemen we commissie.

Hoeveel commissie je krijgt is afhankelijk van wat je hebt afgesproken met het bedrijf waar jij affiliate marketing voor doet. Dit kan 5% zijn, maar dit kan soms ook flink oplopen.

Kijk eens op de website van Daisycon of er een brance tussen zit die jij kan promoten.

Hoe vind ik affiliate partners?

Je kan natuurlijk gewoon buiten de box denken hierin. Je kan natuurlijk op eigen initiatief bedrijven gaan benaderen, met een goed verwoord plan kan je een goede kans maken om met ze in zee te gaan. Niet geschoten is altijd mis.

Je kan ook gebruik maken van websites die dit al voor jou hebben gedaan. Die hebben van verschillende bedrijven, in verschillende sectoren affiliate programma`s. Je kan hierbij denken aan specifieke dingen: gezondheid, afvallen, etc. etc.

Ga op Google maar eens op onderzoek uit, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

Werkt affiliate marketing wel?

Daar kan ik kort maar krachtig een antwoord op geven: ja het werkt zeker. Je moet niet gelijk verwachten dat je van de een op andere dag al een commissie verdiend hebt. Je moet hier namelijk wel het een en ander voor doen.
Wanneer jij bijvoorbeeld voor de afvalsector hebt gekozen, dan betekend dat dat je elke week minstens 1 blog moet gaan schrijven over afvallen. Je kan natuurlijk in het wilde weg gaan schrijven over afvallen, maar daar bereik je niet zoveel potentiele klanten mee.
Je moet dan gebruik van zogenaamde zoekwoorden gaan maken, en die in je teksten gaan verwerken. Wanneer je ervoor kiest om dit niet te doen, dan is het vrijwel onmogelijk om via affiliate marketing een inkomen te genereren.

Je wil namelijk dat wanneer je gaat schrijven over afvallen, je ook daadwerkelijk gevonden wordt op Google. Zodat er bezoekers op jouw website komen.

Je gaat daarom gebruik maken van zoekwoorden. Zoekwoorden zijn woorden waar mensen op zoeken die informatie over afvallen willen hebben. Als je deze zoekwoorden gaat gebruiken dan gaat Google je op den duur bedanken als ware, en dat doen ze door je steeds hoger in de zoeklijsten te plaatsen.

Affiliate-marketing-revolutie-review

Schrijf je elke week netjes een goede tekst, met relevante zoekwoorden dan kom jij steeds een stapje hoger in ranking. Net zolang totdat jij op de eerste pagina komt te staan bij Google.

Er staat ook zeker geen tijd voor wanneer je je eerste commissie gaat verdienen, maar de truc is om door te gaan met promoten van je affiliate producten. Ook wanneer jij denkt dit wordt niets, dan moet je juist doorgaan met content plaatsen op de website over afvallen.
Het kan 2 maanden duren voordat jij je eerste commissie verdiend hebt, maar het kan dus ook langer duren. Diegene die volhouden en geloven in de kracht van affiliate marketing, dat zijn de mensen die uiteindelijk ook inkomsten gaan genereren.

Is bloggen niks voor jou, maar wil je een webshop opzetten met affiliate markering producten. Lees dan onze blog over E-commerce affiliate marketing website

Betrouwbaar overkomen

Wanneer jij besloten hebt om affiliate marketing te doen in de afvalbranche, dan moet je niet op dezelfde website een affiliate programma gaan doen voor elektronica. Je wil namelijk dat je serieus en betrouwbaar overkomt bij potentiele klanten.

Wat je natuurlijk wel kan doen, is verschillende websites opzetten die allemaal gerelateerd zijn aan producten uit 1 branche. Zo kan je bijvoorbeeld een website maken die naast je afvalbranche gericht is op bijvoorbeeld elektronica. Zo maak je namelijk ook 2 keer zoveel kans om commissies te verdienen.
Wanneer je zo een stuk of 4/5 websites hebt opgezet, betekend dat dat je steeds je kansen vergroot op een inkomen.

Succes verhalen

Er zijn in Nederland meerdere mensen die verschillende websites hebben opgezet, en daar ook lekker aan verdienen. Een maandinkomen van enkele duizenden euro`s is daarom ook zeker haalbaar wanneer je een stuk of wat verschillende websites hebt.
Er zijn zelfs mensen in Nederland die met affiliate marketing meer dan 10.000 euro per maand binnenslepen. Terwijl iedereen tegen hun zei dat dit nooit een kans van slagen had. Zoek maar eens op Jacko Meijaard bijvoorbeeld. Misschien kan zijn succesverhaal jou wel overtuigen om hetzelfde te doen.
In Amerika zijn er zelfs mensen die ongelofelijk hoge bedragen van soms wel 168.000 Dollar per maand binnenhalen. Deze hebben dan wel tientallen websites, die allemaal een andere branche uitlichten. Maar het komt allemaal neer op hetzelfde: ze doen allemaal aan affiliate marketing.

affiliate-marketing-inkomsten

Tot slot

Wanneer jij je leven een andere kant wil opgooien, minder wil werken maar toch inkomsten wil genereren, dan is affiliate marketing misschien echt iets voor jou. Je moet wel een ontzettende goed doorzettingsvermogen hebben, aangezien het niet van vandaag op morgen inkomsten gaat genereren. Er zijn ontzettend veel verschillende affiliate programma`s en er zit vast wel iets tussen waar jij affiniteit mee hebt. Zo kan je met passie je eerste eigen affiliate marketing gerichte website opzetten.


2 reacties

Affiliate marketing revolutie review – Affiliate marketing wereld · maart 25, 2020 op 7:34 pm

[…] waarom zou je reclame maken? Waarom zou je aan affiliate marketing doen? Dit zijn allemaal vragen die iedereen zichzelf […]

Passief inkomen opbouwen – Affiliate marketing wereld · maart 25, 2020 op 7:42 pm

[…] succesvolle affiliate verdient tussen de € 1000 en € 8000 euro per maand. Dan is een investering van 100 euro […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder