fbpx

Geld verdienen met kleding verkopen

Geld verdienen met het verkopen van kleding is niet moeilijk. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met het verkopen van kleding. De ene makkelijker dan de andere. Maar via deze weg hoef jij niks anders te doen dan mensen enthousiast maken over wat jij verkoopt. Wanneer ze vervolgens iets kopen krijg jij een deel van het aankoopbedrag op je rekening gestort. Eigenlijk kan je dus geld verdienen met alleen je telefoon en je enthousiasme. 😉

Online kledingverkoop via affiliate marketing

Voor je begint met geld verdienen, is het handig om te weten hoe affiliate marketing in zijn werk gaat. Het principe die wordt toegepast in dit artikel is namelijk gebaseerd op affiliate marketing. Alleen wel zo makkelijk dat iedereen het kan. Je hoeft hiervoor dus geen websites te maken of grote netwerken op te zetten. Je hoeft alleen maar gebruik te maken van je enthousiasme en de mensen om je heen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een marketing tool. Waarbij bedrijven een deel van hun marge weg geven aan mensen die het bedrijf helpen de producten te verkopen. Iedereen die een bedrijf helpt om de producten van het bedrijf te verkopen wordt affiliate genoemd. Het percentage dat de affiliate ontvangt als vergoeding voor een verkoop wordt vooraf afgesproken. In de meeste gevallen gaat dit via een affiliate platform, waar je jezelf kan aanmelden bij een bedrijf om de artikelen van het bedrijf te promoten. Je ziet vaak vooraf al wat het percentage is dat je ontvangt per verkoop. Er zijn verschillende manieren van promoten. Maar om de focus te houden op geld verdienen met kleding verkopen gaan we alleen in op PPS (Pay per Sale).

Hoe werkt affiliate marketing? (korte versie)

(Via PPS (Pay per sale) ontvang je een afgesproken percentage per verkoop. Dit wordt gemeten via jouw eigen URL. Die URL ontvang je via het affiliate platform waar jij en het bedrijf die jij gaat promoten zich hebben aangemeld.

Stuur jij een klant door via deze URL en doet de klant vervolgens een aankoop. Dan wordt dit gemeten en zichtbaar in jouw affiliate dashboard. Zo kan jij bijhouden wat je hebt verkocht en hoeveel je nog kan incasseren.

Geld verdienen met kleding, wat heb ik nodig?

Om geld te verdienen met kleding heb je maar 2 dingen nodig. Een smartphone en een goede leverancier. Het is belangrijk dat de kledingleverancier zijn kleding ook verkoopt door middel van affiliate marketing. Om je hierbij te helpen, laten we je in dit artikel weten waar je deze leveranciers vindt en wat onze favourite is. Zo kan iedereen,(ook als je geen verstand hebt van affiliate marketing) starten met geld verdienen via affiliate marketing.

De meeste mensen zijn wel in bezit van een mobiele telefoon. Waarschijnlijk zit je dit artikel zelfs op dit moment op je telefoon te lezen. We gaan hier dus niet uitleggen hoe je aan een smartphone komt. Maar wel stapsgewijs uitleggen wat je nodig hebt en hoe je aan een goede leverancier komt voor het verkopen van kleding zonder eigen voorraad.

Stap 1. Zorg voor een smartphone.

Stap 2. Meld je aan bij een affiliate platform om een kleding leverancier te vinden. (Zie hieronder meerdere affiliate platformen waar jij je kan aanmelden)

Stap 3. Log in bij het platform waar jij je hebt aangemeld en ga eerst op zoek naar een goede leverancier. Zorg dat je zelf ook enthousiast bent over de kleding die ze verkopen. Zo is het makkelijker om dit over te brengen naar anderen. Waardoor je beter in staat bent om ze via jouw link te laten kopen en dus sneller en makkelijker geld verdient.

Stap 4. Vraag toestemming bij de leverancier om hun artikelen te promoten. Soms wordt je automatisch goed gekeurd. Bij sommige leveranciers wordt er eerst gekeken of je geschikt bent als verkoper voor hun merk.

Stap 5. Als je bent goed gekeurd krijg je jouw eigen link waarmee je kan beginnen.

Extra tip: Je wordt niet altijd bij iedere leverancier goed gekeurd. Bij deze kleding leverancier kan jij je kosteloos aanmelden en starten met promoten van 3-delige pakken en accessoires! Perfect om te promoten bij mensen die een pak nodig hebben voor een trouwerij of andere gelegenheden.

Bij welke affiliate platformen kan ik me aanmelden?

Om te starten moet je je aanmelden als affiliate. Gelukkig zijn er meerdere platformen waar jij je op kan aanmelden. Zelf zijn we enorm fan van onderstaande platformen.

Hoe ga je geld verdienen met kleding verkopen?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome lijden. Nou is de ene route wel wat ingewikkelder dan de andere. Maar om het niet te moeilijk te maken hebben we de makkelijkste manieren onder elkaar gezet.

1. Kleding verkopen in je dagelijkse gesprekken:

Om geld te verdienen met affiliate marketing moet je consistent blijven aanbieden. Daarnaast is het slim om je oren open te houden en scherp te blijven. Wanneer je goed luistert in je dagelijkse gesprekken hoor je regelmatig mensen praten over kleding en stijlen. Soms geven mensen aan dat ze op korte termijn een nieuwe outfit nodig hebben. Of dat ze in verband met een trouwerij op zoek zijn naar een nieuwe jurk of een mooi pak. Ook collega’s die op zoek zijn naar een nieuw pak kan je makkelijk verwijzen naar bijvoorbeeld deze aanbieder van pakken.

Gesprekken over kleding zijn de momenten jouw affiliate links te delen. Doordat jij je hebt aangemeld bij de websites waarover jij enthousiast bent. kan je de mensen waarmee je in gesprek bent nu door verwijzen naar deze websites via je eigen affiliate link. Waardoor jij vervolgens een percentage van de marge verdiend als ze daar kopen.

Dit is een hele gemakkelijke manier om naast je baan extra geld te verdienen. Maar wat veel gebeurd, is dat mensen zich aanmelden. De link 3 een keer delen op social media, of het naar 4 mensen doorsturen en dan hopen dat ze geld verdienen. Uiteraard is dit niet onmogelijk. Maar als je echt geld wil verdienen. Moet je zorgen dat je actief blijft aanbieden.

2. Kleding verkopen via Social media

Zit je dagelijks op Social Media? Dan is het ook mogelijk om via affiliate marketing geld te verdienen op Social Media. Eventueel kan je zelf kleding kopen bij de webshops waar je als affiliate bent aangemeld. Door vervolgens jouw foto’s en video’s te delen incl. je eigen URL, kan je mensen enthousiast maken om ook te kopen bij deze webshop en heb jij je outfit zo weer terug verdiend! 😉

3. Kleding verkopen via website of blog

Deze weg is iets moeilijker. Maar ook een hele goede manier om extra geld te verdienen naast je baan. Via een blog of website kan je veel bezoekers trekken. Heb jij bijvoorbeeld een livestyle blog, of een website waar je schrijft over kleding en mode. Dan kan je via deze websites gemakkelijk doorlinken via je affiliate link. Al je bezoekers kunnen dan via deze link op de site van de kledingleverancier terecht komen en vervolgens een aankoop doen. Zo verdien jij weer wat extra!

Wil jij leren hoe je echt veel geld kan verdienen met affiliate marketing. Maar vind je het lastig om alles tot op de puntjes uit te zoeken via Google. Volg dan deze cursus van Jacko Meijaard. Hierin wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd hoe jij geld kan verdienen op het internet.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder