fbpx

Geld verdienen vanuit huis geld, verdienen vanuit huis met affiliate marketing

Wil je graag geld verdienen vanuit huis maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Een van de beste manieren om dit te doen is affiliate marketing. Je hebt weinig kosten om ermee te beginnen en je kunt er op lange termijn heel veel geld mee verdienen.

Affiliate marketing is geen Get rich quick method. Je zult er hard voor moeten werken om het mogelijk te maken. Als jij doorgaat en precies doet wat we je in dit artikel vertellen gaat het je lukken.

wat-is-affiliate-marketing
Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een online marketing methode waarmee je producten van iemand anders promoot. Deze producten kunnen digitaal zijn maar ook fysiek. Om een product te promoten heb je een speciale link (affiliate link) en een medium nodig om informatie te geven. De meest gebruikten zijn een website of blog, een YouTube kanaal of via social media.

Ook zijn er mensen die met een IPad of tablet bij mensen langs de deuren gaan en ze vervolgens helpen met het selecteren van producten. In dit artikel gaan we ons vooral focussen op het online gedeelte.

Om producten van iemand anders te promoten moet je je aanmelden voor affiliate netwerken. Hier komen we later nog op terug. Wanneer je je hebt aangemeld voor affiliate netwerken kun je producten van diverse aanbieders promoten. Telkens als een klant via jouw affiliate link een aankoop doet krijg jij daarvoor een vergoeding. Dat is het principe van affiliate marketing.

Geld-verdienen-vanuit-huis

Hoe begin je met affiliate marketing
De makkelijkste manier om te beginnen met affiliate marketing is met een website of blog. Je kiest dan een onderwerp die past bij het product dat je wil gaan promoten. Vervolgens geef je op die website zo veel mogelijk informatie over het onderwerp en zet dan onderaan de pagina een link of button die de bezoeker naar de pagina van het product stuurt.

Als je genoeg informatie geeft, krijg je vanzelf bezoekers vanuit Google. Voor alle berichten die je schrijft doe je dan zoekwoord onderzoek. Zoekwoord onderzoek is het zoeken naar relevante zoektermen die jouw ideale bezoeker gebruikt om oplossingen voor zijn of haar vragen te vinden.

Voorbeeld:

Je onderwerp is afvallen. Je begint dan een blog over alles wat met afvallen te maken heeft. Bij het zoekwoordonderzoek heb je zoektermen gevonden zoals: Hoe kan ik snel afvallen, Is sporten belangrijk om af te vallen, Wat moet ik eten om af te vallen. Vervolgens schrijf je dan teksten die antwoord geven op deze vragen.

Onderaan de pagina zet je dan een knop of link met de beste methode om snel af te vallen. Als je de beste informatie hebt gegeven is de kans groot dat je bezoeker gaat klikken op je link. Als hij dan het product op de pagina promoot verdien jij geld.

Zo een link onder aan de pagina heet een Call to action. Je vraagt de bezoeker namelijk om actie te ondernemen. Call-to- action toepassen is een van de beste manieren om je bezoekers te laten doorklikken.

geld-verdienen-vanuit-huis-en-thuiswerk

Waarom is affiliate marketing de beste manier om geld te verdienen vanuit huis?

Affiliate marketing is de beste manier om geld te verdienen vanuit huis omdat je vrijwel geen opstartkosten hebt. De enige kosten die je krijgt zijn voor de hosting en je domeinnaam. Hosting is een stukje land dat je koopt op het internet om je website op te zetten. Je domein is dan het huis waar je elke dag aan bouwt om het zo veel mogelijk waardevol te maken.

Affiliate marketing is makkelijk te leren en kan als je het goed doet heel veel geld op leveren. In Amerika zijn er affiliates die meer dan 250.000 dollar per jaar verdienen. Maar ook zijn er veel affiliates die nooit wat gaan verdienen. Dat komt vooral omdat ze het niet serieus nemen.

Als je succesvol wil zijn met affiliate marketing moet je er alles aan doen om je website zo waardevol mogelijk te maken. In het begin ga je geen bezoekers naar je website krijgen. Daardoor doe je een hele lange tijd veel werk zonder resultaat.

Wat je dan in je achterhoofd moet houden is dat alle werk die je nu doet, over een tijd geld gaat opleveren. Veel beginnende affiliates kunnen dit niet en geven daardoor op. Als jij het vol kan houden totdat je redelijk wat bezoekers naar je website krijgt, ga je zeker geld verdienen met affiliate marketing.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing kan op verschillende manieren. Zo heb je PPS(Pay-per-sale) de meest voorkomende manier om geld te verdienen. Hiermee krijg je telkens een commissie als er een verkoop wordt gedaan door een klant die via jouw link naar de website van de aanbieder is gegaan.

Daarnaast is er ook nog PPA (Pay-per-action). Hiermee krijg je telkens een commissie als de bezoeker die je hebt doorgestuurd de voor de aanbieder gewenste actie heeft ondernomen zoals bijvoorbeeld een formulier invullen.

Toch kan ik je aanraden om je te focussen op PPS. Dat is veruit de meest lonende manier van affiliate marketing.

 

Wat is ervoor nodig om succesvol te zijn?

Om succesvol te zijn heb je vooral doorzettingsvermogen nodig. Je gaat een lange tijd aan het werk zonder resultaat. Als je dan geen doorzettingsvermogen hebt, ga je het na een aantal weken of maanden opgeven. Veel beginnende affiliates beginnen om snel rijk te worden. In de meeste gevallen is dat gewoon niet mogelijk.

Ook is een lange termijn visie heel erg belangrijk. Veel affiliates denken in maanden. Terwijl het echte succes meestal pas komt met jaren. Als je gaat voor een lange termijn visie van 2 jaar en in die 2 jaar alles doet wat je kan om een goede website neer te zetten ga je zeker succesvol worden.

Je moet je website zien als een business. Hoe meer je doet aan je website hoe sneller je resultaat gaat zien.

Doorzetten-affiliate-markering

De beste manieren om je affiliate links te promoten

Als je goed geld wil verdienen vanuit huis en je kiest voor affiliate marketing, dan is de beste manier om je links te promoten via een website of blog. Bij elke tekst die je schrijft maak je weer een open deur die je bezoekers kunnen bereiken.

Als je twee jaar elke week een aantal blogberichten schrijft heb je al heel veel open deuren. Je zal dan zien dat er steeds meer mensen je website bezoeken. Als deze bezoekers zijn op zoek naar wat jij te vertellen hebt, anders hadden ze je niet gevonden. Ook zijn al deze bezoekers bereid om jouw product te kopen omdat deze ook over het onderwerp gaat.

Om het nog wat aantrekkelijker te maken om bezoekers op je affiliate link te laten klikken kun je gebruik maken van call-to-action buttons en een foto erboven. Hierdoor valt je button meer op en is de kans groter dat er geklikt wordt.

Naast het promoten van producten in je teksten is het ook mogelijk om affiliate links toe te voegen aan de e-mails die je verstuurd als je ook email marketing toe past.

Ook kun je in de Sidebar van je website banners plaatsen met daarin het product dat je promoot.

affiliate-via-email-marketing
Email marketing

Naast het plaatsen van je links onder berichten is het ook een goed idee om email marketing toe te passen. Om emailmarketing toe te passen heb je email adressen nodig.

Deze email adressen kun je via je website verzamelen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een Opt-in formulier op je website te plaatsen. Een optin-formulier is een formulier die je bezoekers vraagt persoonlijke gegevens in te vullen. Meestal doen bezoekers dit niet zomaar en daarom is het belangrijk dat je iets hebt wat er tegenover staat.

Veel websites schrijven een E-book om weg te geven in ruil voor het email adres van de bezoeker. Als je dan een aantal emailadressen hebt verzameld kun je deze mensen een email gaan sturen. Hiermee krijg je een tweede kans als de bezoeker de eerste keer geen aankoop heeft gedaan.

Veel affiliate netwerken hebben vooraf gemaakte mails die je kunt gebruiken om het product te promoten. Deze mails zijn getest en werken vaak goed.

Social media

Als je een affiliate website begint wil je graag gezien worden. Vooral omdat je in het begin nog geen bezoekers naar je website gaat krijgen vanuit Google.

Om je kansen op succes te vergroten kun je social media gaan gebruiken. Zo heb je de kans dat je teksten sneller gelezen worden en je eerder kans hebt om een commissie te verdienen. Wat je kunt doen is telkens wanneer je een bericht hebt geschreven op je website, deze te delen op meerdere social media kanalen.

Affiliate-via-social-media

Dit zorgt ervoor dat je bericht direct zichtbaar is aan bepaalde mensen en het mogelijk gedeeld kan worden. Als jij een heel goed artikel schrijf over je onderwerp is de kans groter dat het gedeeld wordt.

Veel beginners kiezen ervoor om direct affiliate links te delen via social media en hopen daarmee snel rijk te worden. Ja het is mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing op social media maar toch is het geen goed idee.

Als je producten gaat promoten via social media alleen, ben je afhankelijk van het social media kanaal. Zolang het social media kanaal bestaat is er niets aan de hand en kun je mogelijk veel geld verdienen.

Op het moment dat een social media kanaal stopt, of niet meer toestaat dat jij affiliate links deelt. Is je business direct kapot en kun je opnieuw beginnen.

Daarom is een website met eigen hosting zo belangrijk. Dan bepaal jij hoelang je website online blijft en bepaal jij wat wel en niet mag.
Natuurlijk is het wel een goed idee om social media te gebruiken naast het maken van je website. Maar ga niet alleen voor social media want dat gaat op lange termijn tegen je werken.

Affiliate netwerken in Nederland

Er zijn behoorlijk wat affiliate netwerken in Nederland. De meest gebruikte affiliate netwerken zijn:

 • Paypro.nl voor digitale producten. Hierbij gaat het meestal om informatieproducten.
 • Daisycon.nl voor veelal fysieke producten. Veel grote webshops en bedrijven zijn aangesloten bij Daisycon.nl
 • Bol.com – Via bol.com kun je de gehele webshop promoten.
 • Coolblue.nl. Ook bij coolblue kun je alle producten in de webshop promoten.

Digitale producten

Als je net begint met affiliate marketing zijn digitale producten het makkelijkst om mee te beginnen. Digitale producten zijn meestal niet heel duur waardoor de drempel voor de bezoeker lager ligt om het product te kopen. Als je het direct groots aan wil pakken kies je voor dure fysieke producten. Het voordeel hiervan is dat je niet veel hoeft te verkopen om veel geld te verdienen. Het nadeel is dat er een hele hoge drempel is voor je bezoeker voordat hij geld uitgeeft op je website.

Fysieke producten

Als je gaat voor fysieke producten kun je dat op de zelfde manier doen als hierboven al beschreven maar je kunt ook een webshop maken. Via WordPress kun je namelijk gebruik maken van Woocommerce Een platform die het mogelijk maakt om een webshop te maken. Bij woocommerce kun je namelijk producten op je website plaatsen en hieraan een affiliate link koppelen. Op het moment dat een bezoeker dan iets wil gaan kopen in je webshop en op bestellen klikt, wordt hij doorverwezen naar de betreffende productpagina in de webshop van de aanbieder.

Waarom specificeren zo belangrijk is

Als je gaat beginnen met affiliate marketing is het belangrijk dat je een kleine doelgroep kiest. Vaak zie ik beginnende affiliates de fout maken dat ze kiezen voor een onderwerp en dan het onderwerp in de breedste zin van het woord nemen.

Voorbeeld: Onderwerp – Fietsen.

Als je probeert te winnen met het onderwerp fietsen is gaan voor fietsen alleen niet genoeg. In deze markt ga je heel veel concurrentie tegenkomen. Gelukkig is er een manier om de concurrentie te verslaan. Namelijk specificeren. Hoe specifieker je bent hoe minder concurrentie je hebt. Als je graag een website over fietsen wil beginnen kun je bijvoorbeeld gaan voor elektrische fietsen of zelfs nog dieper, Elektrische damesfietsen van het merk Sparta. Wanneer je dit doet is de kans al veel groter dat je snel resultaten gaat zien.

Kun je van affiliate marketing leven?

Het is goed mogelijk om een fulltime inkomen te genereren met affiliate marketing. Toch moet je wel realistisch zijn en snappen dat het een lange tijd kan duren voordat dat gebeurt. Het kan zomaar zijn dat je de eerste 2 tot 4 jaar nog geen 100 euro per maand verdient. Wel is het goed om te onthouden dat het elk moment de lucht in kan schieten.

Toen ik met mijn eerste affiliate website begon werkte ik ruim 2 jaar aan het project voordat ik mijn eerste commissie ontving. Daarna duurde het nog een jaar voordat ik 100 euro per maand verdiende, en dat jaar daarop ging ik binnen een jaar van 200 euro per maand naar 1300 euro per maand.

Als je van affiliate marketing wil leven kun je dat op twee manieren doen. De ene manier is een hele grote website maken die uiteindelijk heel veel inkomst oplevert, of je maakt meerdere kleine websites die allemaal 250 euro per maand opleveren. Natuurlijk brengen al deze websites steeds meer op als je doorgaat, maar meerdere websites maken is een snellere manier om succesvol te zijn. Daarnaast stop je daarmee niet alle eieren in het zelfde mandje.

Affiliate marketing cursus volgen

Wil je direct goed van start gaan en op de juiste manier affiliate marketing leren toepassen? Dan is het een goed idee om een cursus te volgen. Zelf heb ik dit in het begin niet gedaan waardoor ik overspoeld werd met informatie op het internet.

Het nadeel van alles uitzoeken op het internet is dat je niet zeker weet of alles wel klopt. Ook weet je niet waar je moet beginnen waardoor het leren erg moeilijk gaat.

Toen ik een cursus had gevolgd werd alles direct duidelijk en wist ik precies wat ik moest doen. De cursus die ik je wil aanraden is de affiliate marketing revolutie. Dit is veruit de beste cursus over internet marketing en geld verdienen op het internet.

In de cursus krijg je alle stappen geleerd die je moet doorlopen om een succesvolle affiliate website te beginnen. In de cursus leer je het volgende:

 • Een WordPress website maken
  Goede website teksten schrijven
 • SEO (zoekmachine optimalisatie)
 • Zoekwoord onderzoek
 • Call-to-action buttons
 • Email marketing
 • Social media marketing
 • Welke mindset je moet hebben voor succes

De affiliate marketing revolutie is een videocursus die je stap voor stap vertelt wat je moet doen om succesvol te worden. Het voordeel hiervan is dat je het alleen nog maar hoeft na te doen. Let er bij het volgen van de cursus wel op dat je niet precies het zelfde onderwerp kiest als die in de cursus wordt gebruikt. Waarschijnlijk zijn er heel veel beginners die dit ook hebben gedaan.

Kies gewoon een product die jouw aanspreekt en doe na wat er vertelt wordt in de cursus.

Wil jij direct goed van start gaan en alles leren wat je moet weten om succesvol te zijn? Start dan nu nog met de cursus en leer hoe jij geld gaat verdienen vanuit huis.

Geld-verdienen-vanuit-huis


3 reacties

8x Makkelijk geld verdienen naast je baan – Affiliate marketing wereld · augustus 13, 2018 op 11:24 am

[…] Affiliate marketing is de beste manier om geld te verdienen naast je baan. Het kost bijna niets om op te zetten en je kunt er zo veel aan werken als je wilt. Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders in ruil voor een vergoeding. Telkens als er iemand via jouw link naar de aanbieder gaat en het product koopt, krijg jij een vergoeding. […]

Website maken in WordPress stappenplan – Affiliate marketing wereld · augustus 19, 2018 op 10:27 am

[…] verdienen met een wordpress website? Lees hier hoe je dat kunt […]

Affiliate marketing zonder opstartkosten – Affiliate marketing wereld · maart 25, 2020 op 7:36 pm

[…] er zelf ook nog wat mee verdienen. Maar hoe werkt affiliate marketing nou? Hoe bereik je mensen? Wat zijn de kosten? Dit zijn allemaal vragen die we hieronder gaan beantwoorden. Maar de grote vraag is: “ affiliate […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder