fbpx

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot die van een ander zijn. In ruil voor het promoten van deze producten ontvang je dan een vergoeding. Er zijn verschillende manieren waarmee je geld kunt verdienen met affiliate marketing:

  • Pay Per Lead (PPL)
  • Pay Per Sale (PPS)
  • Pay Per Action (PPA)
  • Pay Per View (PPV)
  • Pay Per Click (PPC

Het principe werkt voor alle bovenstaande manieren hetzelfde. Jij promoot een product van de aanbieder. Vervolgens zorg je ervoor dat mensen op je link klikken en krijg je op basis van de bovenstaande modellen een commissie.

Pay Per Lead (PPL)

Als je affiliate marketing doet op basis van PPL ontvang je telkens een vergoeding als je een nieuwe lead aanbrengt. Dit kan een emailadres zijn of andere contact gegevens. Telkens als jij bijvoorbeeld een nieuw email adres regelt voor de aanbieder ontvang je een vergoeding.

Pay Per Sale (PPS)

Bij PPS krijg je telkens een vergoeding als iemand een product koopt bij de aanbieder die via jou naar de website van de aanbieder is gegaan. Het gaat hierbij meestal om informatie producten. Het kan ook gaan om fysieke producten van bepaalde webshops.

Pay Per Action (PPA)

Als je kiest voor PPA affiliate marketing gaat het erom dat je mensen iets laat doen in opdracht voor de aanbieder. Het kan hierbij gaan om het invullen van een emailadres op de website, een proefpakket aanvragen of een enquête invullen.

Pay Per View (PPV)

Hierbij krijg je telkens een vergoeding als er iets bekeken wordt. Jij stuurt dan de bezoeker door naar bijvoorbeeld een video. Telkens als er een nieuwe kijker via jou komt, krijg je een vergoeding. Pay Per Sale kan ook gaan om het laten zien van advertenties. Je kunt dan bijvoorbeeld betaald krijgen per 1000 bezoekers die op je website komen en de advertentie zien.

Pay Per Click

Een van de populairste programma’s die werken met Pay per Click is Google Adsense. Hiermee plaats je advertenties op je website. Telkens als iemand via jouw website op de advertentie klikt ontvang je een vergoeding. De vergoedingen bij PPC zijn over het algemeen een stuk lager dan de andere modellen.

Affiliate links

Affiliate links zijn speciale links die je krijgt als je een product gaat promoten. Deze link bevat een unieke code waarmee de aanbieder van het product kan zien dat jij de koper hebt doorgestuurd naar zijn website. Als de bezoeker dan vervolgens het product via jouw link koopt ontvang jij de vergoeding.

Wat verdien je met affiliate marketing

Je kunt met Affiliate marketing veel geld verdienen. Als je het goed aanpakt en veel leert over affiliate marketing wordt je steeds beter en gaan de inkomsten omhoog.

Veel beginners hopen direct slapend rijk te worden als ze beginnen met affiliate marketing. In werkelijkheid is het niet zo makkelijk als veel websites vertellen.

Voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing heb je een duidelijk plan nodig en een lange termijn visie. De websites die je vertellen dat je binnen enkele dagen of weken bakken met geld kan verdienen, willen alleen maar geld aan jou verdienen.

Als je echt aan de slag gaat met affiliate marketing en focust op de lange termijn is het mogelijk hier een fulltime inkomen uit te halen. De affiliate marketing inkomsten variëren tussen de € 0 en € 10.000 euro per maand.

Hoe werkt affiliate marketing

hoe-werkt-affiliate-marketing

Affiliate marketing kan op verschillende manieren worden toegepast. De beste manier om aan de slag te gaan met affiliate marketing is het maken van een eigen website. De meeste beginners willen hier in het begin nog niet aan geloven omdat ze hebben gelezen dat ze gemakkelijk via social media producten kunnen promoten.

In de werkelijkheid werkt alleen social media niet zo goed voor affiliate marketing tenzij je een profiel hebt met meer dan 100.000 volgers.

Het maken van een website geeft je ook onafhankelijkheid. Een website is namelijk je eigendom. Het probleem met affiliate marketing via bijvoorbeeld een social media pagina is dat wanneer het social media kanaal stopt jij al je harde werk kwijt bent.

Door een website te beginnen weet je zeker dat niet al je harde werk verloren gaat en kun je hier je hele leven aan blijven bouwen. Hoe groter je website wordt hoe meer kans je hebt op het verkopen van de affiliate producten.

Hoe begin je met affiliate marketing

Als je wil gaan beginnen met affiliate marketing kun je het beste eerst leren hoe het werkt. Er is genoeg gratis informatie op het internet die je de goede kant op stuurt. Helaas is veel van deze informatie meestal misleidend en geeft je een verkeerd beeld van de werkelijkheid.

Als je direct goed van start wil gaan en de juiste informatie wil krijgen is het een goed idee om een cursus te volgen.

De beste cursus over affiliate marketing in Nederland is de affiliate marketing revolutie. Deze cursus is gemaakt door Jacko Meijaard die al veel successen heeft behaald met zijn eigen website.

De cursus is een video cursus die je stap voor stap leert hoe je succesvol wordt met affiliate marketing.

beginnen-met-affiliate-marketing

Stap 1: WordPress website maken

De eerste stap is het maken van een website. Zoals ik al zij is een website van groot belang als je op lange termijn succes wil hebben. De website kun je het beste maken in WordPress omdat je daar de meeste mogelijkheden hebt wat betreft het uiterlijk van de website.

Ook de techniek bij een WordPress website is veelal beter dan andere systemen. In de cursus leer je stap voor stap hoe je je eerste WordPress website opzet.

Stap 2: Website optimaliseren

De tweede stap is de website optimaliseren zodat je goed gevonden wordt in de zoekmachines. Als je je website geheel hebt geoptimaliseerd en alles staat klaar om te beginnen ga je naar de volgende stap.

Stap 3: Zoekwoorden vinden

Voordat je weet naar welke zoekwoorden er gezocht worden moet je zoekwoordonderzoek doen. Zoekwoord onderzoek is het selecteren van zoekwoorden waar je potentiele bezoekers naar zoeken. Deze zoekwoorden kun je vervolgens ik je content verwerken. Hoe meer teksten je schrijft over verschillende zoekwoorden binnen jouw onderwerp, hoe meer bezoekers je uiteindelijk naar je website gaat krijgen.

De beste zoekwoorden voor een beginnende website zijn longtail zoekwoorden. Long-tail zoekwoorden zijn zoekwoorden met drie of meer woorden. De reden dat dit het beste is voor een beginnende website is omdat deze zoekwoorden meestal minder concurrentie hebben.

Long-tail zoekwoorden zijn meestal veel selectiever en daardoor meer specifiek. Hoe specifieker je bent in het selecteren van je zoekwoorden hoe minder de concurrentie is. Hierdoor wordt het makkelijker om hogere posities in de zoekresultaten te krijgen.

  • Voorbeeld: Je bent een fietsen winkel in Amsterdam centraal en je verkoopt verschillende soorten fietsen:
    Slecht zoekwoord voorbeeld: Fietsen kopen Amsterdam. Hoewel dit zoekwoord wel drie woorden heeft kan het in het geval van het bovenstaande voorbeeld een stuk specifieker.
  • Goed voorbeeld: Goedkope elektrische fiets kopen in Amsterdam centraal. Zoals je ziet is dit zoekwoord veel specifieker. Het voordeel van deze zoekterm is dat niet elke fietsenwinkel elektrische fietsen verkoopt en ook niet alle fietsenwinkels van Amsterdam in Amsterdam centraal liggen. Hierdoor schakel je al snel heel veel concurrentie uit door alleen maar specifiek te zijn.

Wat-is-affiliate-marketing

Stap 4: content schrijven

De derde stap is content schrijven. Content is eigenlijk alle informatie die deelbaar is op het internet. Het kan hierbij gaan om teksten, video’s en audio. Wanneer je content gaat plaatsen op je website moet je rekening houden met SEO (Search Engine Optimization). In het Nederlands is dit zoekmachine optimalisatie.

SEO is een belangrijk onderdeel van het maken van content omdat dit je helpt de juiste bezoekers aan te trekken. Zonder bezoekers is ga je namelijk niets verkopen.

Het idee achter content plaatsen op je website is dat je bijvoorbeeld elke tekst optimaliseert voor een aantal zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn termen waarop jouw potentiele bezoeker zoekt. Waarschijnlijk heb jij gezocht naar een term die affiliate marketing bevat en ben je zo bij deze tekst gekomen.

Content voor een affiliate marketing website wordt meestal geschreven in de vorm van een blog. Via WordPress kun je makkelijk een blogpagina aanmaken.

Er is eigenlijk geen minimum en of maximum voor hoe vaak je een nieuwe tekst op je website plaatst. Wel is het zo dat hoe meer je doet aan je website hoe meer resultaat je gaat zien.

Overal op het internet staan verschillende verhalen over hoe vaak je nou moet bloggen en hoe lang de teksten moeten zijn.

Als vuistregel kun je aanhouden dat het een goed idee is om minimaal een keer per week een nieuwe blog te plaatsen. Ook kun je er beter voor zorgen dat het bericht minimaal 300 woorden lang is.

Sommige SEO specialisten zullen je vertellen dat 300 woorden veel te weinig is. Toch ben ik zelf van mening dat als je je verhaal goed kunt vertellen in 300 woorden, er geen reden is om dit uit te rekken.

Een goede methode voor het schrijven van blogberichten is om gewoon te beginnen met een tekst van 300 woorden en dan maandelijks een nieuwe aanvullende update te schrijven. Zo worden je blog berichten steeds langer en krijgt het bericht steeds meer waarde. Naast dat er dan steeds meer tekst staat in het blog bericht ziet ook Google dat het bericht steeds wordt geactualiseerd.

Waarom affiliate marketing

Als je voor jezelf wil beginnen maar niet een al te ruim budget hebt is affiliate marketing een van de beste keuzes om te beginnen met een eigen online bedrijf. Het kost bijna niets en je kunt er gemakkelijk mee beginnen.

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je niet te maken krijgt met voorraad, klantenservice en klachten. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat het product zichtbaar is voor een grote groep mensen en zorgen dat ze het product op de website van de aanbieder gaan bestellen.

De rest wordt allemaal geregeld door de aanbieder zelf. Naast affiliate marketing zijn er ook nog andere vormen van inkomen die je kunt toepassen bij een website zoals dropshipping. Hiervoor moet je wel wat geld achter de hand hebben omdat jij de producten wel eerst moet bestellen om ze vervolgens via de dropshipper op te laten sturen naar de klant.

Affiliate marketing is laagdrempelig en makkelijk op te zetten. Als je het helemaal alleen gaat doen zonder hulp kan het in het begin wel lastig zijn. Daarom is het een goed idee om de cursus te volgen zodat je stap voor stap begeleidt wordt zodat je het daarna verder zelf kan voortzetten.

Tips-affiliate-marketing

Affiliate marketing tips

Om direct de goede weg in te gaan met affiliate marketing geven we je graag een aantal tips die zeer behulpzaam zijn wanneer je als beginner start met affiliate marketing. De wereld van affiliate marketing kan vooral voor een beginner zeer ontmoedigend zijn en daarom zijn deze tips gericht op vooral het begin:

Verwacht er vooral in het begin niet te veel van

Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk geld verdienen met je affiliate marketing website. Toch moet je realistisch zijn en begrijpen dat je niet morgen al gaat winnen van alle concurrentie. Je website moet eerst groeien voordat het goed gevonden wordt in de zoekmachines.

Afhankelijk van je gekozen onderwerp (niche) kan het wel een jaar duren voordat het een beetje begint te lopen. Daarom is een lange termijn focus ook zo belangrijk.

Als je dit echt wil moet je er 100% voor gaan en niet opgeven als het even tegen zit. Wanneer je vanaf dat je begint een jaar keihard werkt en er alles aan doet om er een succes van te maken ga je zeker geld verdienen.

Niet te snel opgeven

Toen ik voor het eerst met affiliate marketing in aanraking kwam, werd mij verteld dat ik binnen 2 maand mijn eerste verkopen kon realiseren. Toen dat in werkelijkheid niet het geval bleek te zijn ben ik gestopt.

Nu ik dankzij de affiliate marketing revolutie weet hoe het wel werkt, snap ik nu dat het vooral gaat om volhouden. Het zijn alleen de affiliate marketeers die door blijven gaan die daadwerkelijk geld gaan verdienen.

Ook al verdien je vanaf nu tot een jaar niets, ga gewoon door. De kans is groot dat je 7 maanden 0 resultaat ziet en dan eens vanaf de 7e maand 200 euro per maand binnen haalt. Alles is mogelijk als je maar doorgaat.

Affiliate-Marketing

Vaker dan minimaal content plaatsen

Veel beginners gaan voor de minimaal een keer per week de website updaten. Als je echt snel succes wil behalen met je website is het een veel beter idee om zo vaak als je kan je website te updaten.

Als je gaat voor minimaal drie keer per week doe je al veel meer dan je meeste concurrenten. Hierdoor krijgt jouw website sneller meer waarde dan de andere beginners.

Daarnaast zijn er ook al veel sneller meer zoekwoorden waarop jouw website gevonden kan worden want telkens als jij nieuwe content plaatst, plaats je eigenlijk een nieuwe open deur naar je website. Daarna is het slechts een kwestie van tijd voordat de bezoekers deze deuren gaan vinden.

Affiliate marketing kosten

Affiliate marketing is een van de goedkoopste manieren om je online business op te bouwen. Een website maken en onderhouden kost je hooguit 60 euro per jaar. Het promoten van andermans producten is gratis en zelfs als je niet zelf je teksten wil schrijven kun je dit nog redelijk goedkoop laten doen.

Met een minimale investering kun je dus een goede website runnen. Alle kosten die je maakt voor je website is tenslotte een investering voor de lange termijn. Het is slechts een kwestie van tijd voor je het geld weer gaat terug verdienen.

Affiliate marketing leren

Beginnen met affiliate marketing is een geweldige leer ervaring. Je leert niet alleen hoe je websites bouwt maar ook hoe marketing werkt. Hoe je een bedrijf runt en hoe je succesvol wordt op het internet.

Als beginner is het wel echt belangrijk dat je direct vanaf het begin de juiste informatie krijgt. Zelf heb ik veel informatie gekregen via Amerikaanse websites en heb ik spijt dat ik naar deze personen geluisterd heb. Sinds ik de affiliate marketing revolutie ben gaan volgen is alles in een hoog tempo verbeterd en wist ik eindelijk precies wat ik moest doen.

Daarom raad ik je zeker aan als je serieus bent over affiliate marketing en er echt wat mee wil bereiken gewoon de cursus te volgen. Het kost je bijna niets en je krijgt echt alles geleerd om een vliegende start te maken.
Jacko laat je meekijken op zijn scherm hoe hij de hele affiliate marketing business opzet. Zodra je alle stappen van de cursus hebt doorlopen weet je voldoende om het zelf tot een succes te maken.
Natuurlijk moet je altijd door blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen, maar als de basis al goed is ben je al voor de helft klaar.
Ga daarom vandaag nog aan de slag met de cursus en maak een succes van je affiliate marketing website!

beginnen-met-affiliate-marketing


5 reacties

Hoe maak ik een Affiliate Marketing website? – Affiliate marketing wereld · augustus 7, 2018 op 8:15 pm

[…] Wil jij exact weten welke vormen van Affiliate Marketing bestaan. Lees dan onze blog over wat is Affiliate Marketing en hoe leer ik het. […]

Makkelijk geld verdienen thuis – Affiliate marketing wereld · augustus 11, 2018 op 5:48 pm

[…] Wat is affiliate marketing? […]

Partnerprogramma Daisycon – Affiliate marketing wereld · augustus 18, 2018 op 10:57 am

[…] Wil jij meer weten over wat affiliate marketing is en hoe je er mee kan beginnen. Lees dan onze blog over wat is affiliate marketing en hoe keer ik het. […]

Ontwerp website zelf – Affiliate marketing wereld · augustus 21, 2018 op 6:40 pm

[…] Heb jij een mooie website ontworpen. Meld je dan aan bij Daisycon. Dit is een affiliate aanbieder. Bij Daisycon kan jij links verkrijgen die je op de website kunt plaatsen. Met deze links kun jij geld verdienen. Wil jij weten hoe dit werkt? Lees dan onze blog over: Wat is affiliate marketing en hoe leer ik het. […]

Hoe word ik rijk zonder diploma? – Affiliate marketing wereld · maart 25, 2020 op 7:44 pm

[…] Er zijn meerdere vormen van affiliate marketing. Wil jij weten welke vormen er zijn dan kun je deze blog lezen over wat is affiliate marketing.  […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder